Tether cap gaat in minder dan 10 dagen met $1 miljard omhoog

Geschreven door: Ali Raza
november 28, 2020
  • De marktkapitalisatie van Tether is de afgelopen negen dagen met $1 miljard gestegen.
  • De aanvoerstijging is de op een na snelste in zijn geschiedenis.
  • USDT staat momenteel op de vierde plek op de lijst met grootste crypto's.

De cryptocurrency-sector werd onlangs getroffen door een sterke golf van correcties, net nadat de prijs van Bitcoin (BTC) een nieuw 2-jarig hoogtepunt bereikte van $ 19.100. Toen de prijs begon te dalen, nam de correctie ook de rest van de markt over. Handelaren en investeerders haastten zich om Tether (USDT) te kopen, waardoor de stablecoin zijn marktkapitalisatie enorm kon verhogen.

De marktkapitalisatie van Tether stijgt met $1 miljard in 9 dagen

De stijging van de marktkapitalisatie van Tether (USDT) begon enige tijd geleden en heeft misschien zelfs een rol gespeeld in de eigen rally van Bitcoin.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De CTO van Bitfinex en Tether, Paolo Ardoino, merkte onlangs in een tweet op dat het USDT-aanbod in minder dan tien dagen tijd met 1 miljard is gestegen. Dit vertegenwoordigt de op een na grootste aanboduitbreiding van Tether in de geschiedenis van de munt.

Interessant genoeg vond ook de grootste uitbreiding plaats in 2020, minder dan drie maanden geleden. Op 4 september van dit jaar groeide het aanbod van USDT met 1 miljard in ongeveer acht dagen, waarmee het de huidige stijging van negen dagen net aan versloeg.

Op het moment van schrijven is de marktkapitalisatie van USDT bijna $ 19 miljard. Aangezien elke USDT-munt een prijs heeft van $ 1, betekent dit dat er momenteel alleen al ongeveer 19 miljard USDT tokens zijn.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Het aanbod van USDT is vier keer groter dan in januari 2020

De munt zag een enorme groei van het aanbod in 2020, aangezien het momenteel bijna vier keer meer geld bevat dan aan het begin van het jaar. Maar met de COVID-19 pandemie en de wereldwijde economische ineenstorting die het veroorzaakte, is dit niet echt zo verrassend.

De groei van de marktkapitalisatie van USDT was echter nog steeds niet genoeg om XRP te overwinnen, dat onlangs zijn derde plek van Tether heeft teruggewonnen.

De grootste stablecoin ter wereld behoudt zijn naam zelfs nu, ondanks alle controverses, zoals het niet toestaan van audits die zouden bevestigen dat hij daadwerkelijk het geld heeft om al zijn munten te ondersteunen, of beschuldigd te worden van marktmanipulatie in 2017 en jaren die volgden.