XRP prijs stijgt na de recente verklaring van Ripple

Geschreven door: Ali Raza
november 30, 2020
  • Eerder deze maand maakte een Ripple-manager een interessante opmerking net voor de prijsstijging.
  • Asheesh Birla zei dat de tijd dat men dacht dat BTC de enige munt zou zijn, voorbij is.
  • Na zijn opmerking ging de XRP prijs bijna vier keer omhoog.

XRP, opnieuw de op twee na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, zag onlangs een aanzienlijke prijsstijging die kwam nadat een van de leidinggevenden van Ripple een interessante verklaring had afgelegd. De functionaris van het bedrijf, Asheesh Birla, verklaarde dat 2020 had laten zien dat er ruimte is voor meer dan alleen Bitcoin in de cryptowereld.

Ripple-directeur denkt dat Bitcoin-maximalisme voorbij is

Eerder deze maand sprak Ripple-manager, Asheesh Birla, in een podcast voor Lend Academy. Birla merkte op dat Bitcoin een innovatief alternatief is voor goud, maar ook dat de dagen dat mensen dachten dat er alleen Bitcoin zal zijn voorbij zijn.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De verklaring gaat in op een al lang bestaande veronderstelling dat de crypto-industrie uiteindelijk zal crashen en dat Bitcoin het enige zal zijn dat overblijft. Het zogenaamde Bitcoin-maximalisme was van mening dat de hele altcoin-markt na verloop van tijd gewoon zal uitsterven.

Volgens Birla was Bitcoin niet ‘achter betalingen aan het gaan’. In plaats daarvan zijn er verschillende gebruiksscenario’s voor verschillende munten en tokens, dus de dominantie van Bitcoin is geen zekerheid meer.

“Ik denk dat het duidelijk is dat er veel digitale activa zullen zijn en er zullen veel meer traditionele activa zijn die als digitale activa zullen worden getokeniseerd”, zei Birla.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

De Ripple-prijs gaat van $0,25 naar $0,92

Interessant genoeg maakte de General Manager van RippleNet deze opmerking op 5 november, toen de XRP prijs rond de $ 0,25 lag. De prijs van de munt is sindsdien bijna verviervoudigd en ging vorige week helemaal omhoog naar $ 0,92.

Natuurlijk daalde de prijs ook met 30% als gevolg van de stijging, hoewel dat een onderdeel was van een marktbrede correctie.

Op het moment van schrijven ligt de XRP prijs op $ 0,62, een stijging van 1,55% sinds gisteren en 36,41% hoger dan een week geleden. Ten slotte voegde Birla eraan toe dat hij optimistisch is over het herstel van de cryptomarkt na de cryptowinter van 2018, en dat hij niet gelukkiger kan zijn met de innovatie die de markt sindsdien heeft gezien.