Thanos hardfork zorgt voor een stijging van ETC hashrate

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on dec 1, 2020
  • Ethereum Classic heeft onlangs zijn Thanos hard fork geïmplementeerd.
  • De hard fork op 29 november gaf zijn hashpower een enorme boost.
  • De hard fork was nodig om te voorkomen dat ASIC-gebruikers minen.

Ethereum Classic (ETC) zag onlangs een succesvolle implementatie van de Thanos-hardfork. De verhuizing is pas enkele dagen geleden gedaan, op 29 november. Interessant is dat de hard fork werd gevolgd door een aanzienlijke stijging van de hashrate van de ETC-blockchain.

Thanos hardfork was een belangrijke stap voor Ethereum Classic, omdat het de netwerkbeveiliging van het project verhoogde. Na een ETC-hackaanval eerder dit jaar, was de nieuwe hard fork bedoeld om de hashrate van het project te vergroten, waardoor het minder kwetsbaar werd voor 51% aanvallen. Het blijkt dat de fork zijn doel heeft bereikt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De hashrate van het project steeg van 3,3 terahashes per seconde (TH / s) naar 5,75 TH / s in slechts een paar uur na de vork.

Waarom was de Thanos hard fork nodig?

Zoals sommigen wellicht weten, gebruikt de blockchain van Ethereum Classic DAG (Direct Acyclic Graph), die werd geïntroduceerd om de centralisatie van hash-energie te voorkomen. Omdat sommige professionele mijnwerkers ASIC’s gebruikten in plaats van CPU- en GPU-mijnwerkers, was er een groot probleem met de centralisatie van hash-energie, waarbij deze mijnwerkers de blockchain zouden domineren, waardoor er geen ruimte overblijft voor degenen die zich geen apparatuur kunnen veroorloven ter waarde van duizenden dollars.

Ontwikkelaars zeggen dat de strategie een groot succes was, maar er waren wel enkele nadelen aan verbonden. DAG-parameters waren bijvoorbeeld overdreven agressief, waardoor uiteindelijk ook GPU-miners overbodig werden.

Dit is de reden waarom de Thanos fork nodig was, omdat ontwikkelaars van plan waren de DAG-bestandsgrootte te verkleinen van 3,95 GB naar 2,47 GB. Op die manier zouden ASIC-mijnwerkers nog steeds uit het spel zijn, terwijl GPU-mijnwerkers zouden kunnen terugkeren naar het netwerk.

De fork had nog een voorstel, namelijk om de ETC-mijnperiode twee keer zo lang te maken, om GPU-mijnwerkers ten minste drie jaar extra te geven.

De fork werd uiteindelijk op 29 november geïmplementeerd, nadat de blockchain 11.700.000 blokken had bereikt. Meer dan 90% van de mijnwerkers van het project is gemigreerd en de hashrate is in de daaropvolgende uren aanzienlijk gestegen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld