Visa en BlockFi gaan een BTC creditcard lanceren

Geschreven door: Jinia Shawdagor
december 2, 2020
  • De kaart wordt geleverd met een jaarlijkse vergoeding van £149,7.
  • Naar verluidt willen de bedrijven de kaart begin 2021 bij het grote publiek uitrollen.
  • Dit project maakt naar verluidt deel uit van Visa's Fintech Fast Track-programma.

Visa Inc., een toonaangevende financiële dienstverlener, werkt samen met BlockFi, een in New York gevestigde crypto-startup, om een creditcard te lanceren die gebruikers beloont met Bitcoin (BTC) in plaats van contant geld of miles van de luchtvaartmaatschappij. Een rapport onthulde dit nieuws op 1 december, waarbij werd opgemerkt dat gebruikers van de nieuwe kaart 1,5% van al hun aankopen terug zullen krijgen in BTC. Bovendien biedt de kaart de gebruikers £ 187 als ze meer dan £ 2.246 uitgeven binnen de eerste drie maanden na aanschaf van de kaart.

Volgens het rapport heeft de Bitcoin Rewards-creditcard een jaarlijkse vergoeding van £ 149,7. Naar verluidt zal Evolve Bank & Trust verantwoordelijk zijn voor de uitgifte van de kaart.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In een reactie op de aanstaande lancering van de kaart zei Zac Prince, de oprichter en CEO van BlockFi:

“We zijn verheugd om creditcards aan onze reeks producten toe te voegen en de toegankelijkheid van Bitcoin uit te breiden naar een bredere groep consumenten.”

De bedrijven hopen de kaart begin 2021 onder het grote publiek uit te rollen. BlockFi-accounthouders kunnen zich echter aanmelden vóór de officiële lancering. Naar verluidt maakt de samenwerking van BlockFi met Visa deel uit van het Fintech Fast Track-programma van de financiële dienstverlener. Dit initiatief beoogt het proces van integratie met Visa te versnellen, waardoor wendbare startups het bereik, de mogelijkheden en de beveiliging van VisaNet, het wereldwijde betalingsnetwerk van het bedrijf, kunnen benutten. Hiermee wil Visa FinTech-startups helpen snel schaalbaar te worden.

Visa’s evoluerende standpunt over crypto

Dit nieuws komt terwijl Visa de reguliere acceptatie van BTC blijft ondersteunen. Het bedrijf is echter niet altijd pro-crypto geweest. In 2018 raakte Visa in het openbaar in gevecht met Coinbase over problemen met betrekking tot de gebruikers van de uitwisseling die crypto-aankopen deden met zijn kaarten. Niettemin hebben beide bedrijven de problemen gladgestreken en een deal gesloten waarbij ze de Coinbase-kaart hebben gelanceerd, waarmee gebruikers crypto kunnen uitgeven via de door een visum gedekte betaalpas.

Sindsdien heeft het bedrijf grote interesse getoond in de crypto-sector. Eerder dit jaar heeft het bedrijf handen in een geslagen met Fold, een crypto startup om een debetkaart die-crypto gebaseerde beloningen verdient aan te bieden. Will Reeves, CEO van Fold, zei destijds dat de kaart een game-changer zou zijn, omdat het zijn gebruikers in staat zou stellen om op een eenvoudige en slimme manier BTC te verzamelen in vergelijking met het creëren van een virtuele portemonnee op een crypto-activum. Via dit project hielp Visa de acceptatie van BTC te stimuleren, aangezien de kaart bruikbaar is bij een groot aantal gerenommeerde retailers, waaronder Amazon en Starbucks.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account