Italiaanse muzikant gebruikt IOTA’s Tangle voor authentificatie

Geschreven door: Ali Raza
december 3, 2020
  • IOTA staat bekend om zijn geavanceerde en verschillende use-cases.
  • Deze use case draait om het bewijzen van de authenticiteit van producten.
  • Een Italiaanse muzikant legde uit hoe ze IOTA gebruikte om de authenticiteit van haar muziek te certificeren.

De ontwikkeling van Blockchain-technologie vordert in een snel tempo en er worden voortdurend nieuwe use-cases voor ontdekt. Veel van de use cases die vroeger alleen theoretisch waren, zijn nu beschikbaar en worden in de praktijk voor allerlei doeleinden gebruikt.

Een voorbeeld is een Italiaanse muzikant die IOTA (MIOTA) gebruikte om de authenticiteit van haar muziek te certificeren en haar werk te beschermen.

Hoe werkt het?

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het verhaal van een Italiaanse muzikant die blockchain-technologie gebruikte om ervoor te zorgen dat haar muziek voor altijd in haar bezit blijft, verscheen onlangs op Reddit. De gebruiker, onder de naam “Beginning Alps”, schreef op het platform over haar idee om IOTA te gebruiken om haar werk te beschermen.

De Redditor ging dieper in op het proces en legde uit dat het eigenlijk heel eenvoudig is. Het enige dat mensen hoeven te doen, is een website maken die hun product beschrijft. Daarna kunnen ze ook foto’s van het product posten, met een uniek identificatienummer.

Daarna wordt de foto geüpload naar de IPFS-server (InterPlanetary File System), een protocol dat wordt gebruikt voor het opslaan en delen van gegevens in gedistribueerde bestandssystemen via P2P-netwerken. Het systeem kan elk bestand dat erin zit, identificeren door middel van inhoudadressering. Tegelijkertijd kan het alle apparaten die op het netwerk aanwezig zijn verbinden en hen toegang verlenen tot de inhoud.

De Redditor legt uit dat gebruikers naast de foto een bericht kunnen maken en dat het bericht zal fungeren als het originaliteitscertificaat voor het product. Gebruikers moeten ook links toevoegen naar de site en de foto die ze hebben geüpload. Daarna hoeven ze alleen nog maar een IOTA-transactie te maken en de links naar de foto in de IOTA Explorer van het project in te voegen.

Dit is een zeer interessant gebruik van IOTA en zijn Tangle, die beide zijn geprezen door verschillende insiders uit de industrie over de hele wereld.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account