Het GBP/USD paar vormt een stijgende driehoek patroon

Geschreven door: Crispus Nyaga
december 4, 2020
  • De GBP/USD stevent af op de vijfde opeenvolgende week van winst.
  • Het paar heeft een stijgend driehoekspatroon gevormd op de dagelijkse grafiek.
  • Amerikaanse niet-agrarische loonnummers zullen vandaag ook in het spel zijn.

De GBP / USD stevent af op de vijfde opeenvolgende weken van opeenvolgende winsten, nu traders optimistisch blijven dat het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie een Brexit-deal zullen bereiken. Verder hebben de recente beslissing van het VK om een vaccin goed te keuren en de relatief zwakkere Amerikaanse dollar het sentiment over de pond sterling versterkt.

GBP/USD
GBP/USD is in zijn vijfde opeenvolgende week van stijging

Belangrijke dag voor Brexit

Woensdag waarschuwde Michel Barnier, de hoofdonderhandelaar van de EU, dat de komende 36 uur doorslaggevend zouden zijn. Deze tijdlijn eindigt vandaag, wat betekent dat we vandaag mogelijk de uitkomst van de lopende besprekingen zullen krijgen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Over het algemeen hebben de twee partijen de afgelopen maanden op de meeste punten grote vooruitgang geboekt. Maar twee dingen zijn potentiële belemmeringen geworden. Wat de visserij betreft, bestaat er grote onenigheid over hoe de situatie na de Brexit zal blijven.

Terwijl het VK deze week enkele concessies deed, dreigde Frankrijk een veto uit te spreken over elke deal die de toegang tot de Britse wateren beperkt. Er zijn ook kwesties over regelgeving en overheidssteun voor bedrijven. Toch zijn er volgens bronnen

Over het algemeen zijn handelaren van mening dat een no-deal Brexit negatief zal zijn voor het VK en de GBP / USD. Dat komt door het aanzienlijke handelsvolume tussen het VK en de EU. Ook zullen verstoringen in de handel gevolgen hebben voor de werkgelegenheid en de toeleveringsketens.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Amerikaanse niet-agrarische loonlijsten vooruit

De zwakkere US-dollar heeft deze week ook geholpen om de GBP / USD hoger te duwen. Over het algemeen handelt de dollarindex inderdaad op het laagste niveau sinds februari 2018.

Daarom zal het paar ook reageren op de niet-agrarische loonnummers die om 13:30 GMT uitkomen. Economen zijn van mening dat het tempo van het aannemen van personeel in november is vertraagd toen het land vocht tegen het stijgende aantal van het virus. Verschillende staten zoals Californië en Oregon kondigden gedurende de maand thuisblijvende bestellingen aan.

Daarom geloven economen die door Reuters zijn ondervraagd dat de officiële niet-agrarische loonlijsten in november met 469.000 zijn gestegen. Dat zal een kleinere stijging zijn vergeleken met de lezing van oktober van 638.000. Bovendien denken ze dat de lonen met 4,3% zijn gestegen, terwijl het werkloosheidspercentage is gedaald tot 6,8%.

GBP/USD technische vooruitzichten

GBP/USD
GBP/USD technische grafiek

Volgens de meeste forex brokers, de GBP / USD is de handel op 1,3450, dat is een paar pitten onder gisteren de high van 1,3483. Dit was een belangrijke prijs omdat het op 1 september ook het hoogste niveau was.

Op de dagelijkse grafiek vormt het paar een stijgend driehoekspatroon. In technische analyse is dit patroon meestal een bullish teken. Daarom is de kans groot dat de prijs uiteindelijk later op de dag zal doorbreken. Als dit het geval is, is het volgende niveau om naar te kijken het psychologische niveau van 1.3600.