De MakerDAO gemeenschap kan nu stemmen op wijzigingen

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on dec 10, 2020
  • Deze peilingen zijn bedoeld om de gemeenschap een stem te geven.
  • De peilingen begonnen op 7 december om 16:00 uur UTC en zullen drie dagen actief zijn.
  • Naar verluidt zijn de peilingen binair en kunnen leden slechts voor één optie stemmen.

De MakerDAO Governance Facilitator heeft namens de Maker Governance-community een governance-enquête gehouden om de betrokkenheid van de gemeenschap te verbeteren. Een blogpost onthulde dit nieuws op 7 december, waarin werd opgemerkt dat de organisatie de gemeenschap een kans wil bieden om hun steun of bezwaar te tonen tegen parameterwijzigingen en onboarding van onderpand naast andere veranderingen op het platform. Naar verluidt is de governance-enquête op 7 december om 16.00 uur UTC live gegaan en zal deze drie dagen duren.

Bij het opstellen van de regels voor de governance-enquête, zei de organisatie:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

‘Dit is een binaire stem. Bij een binaire stemming mag u voor één optie stemmen. U moet stemmen op de optie die u verkiest. Als alternatief, als u een van de twee opties zou accepteren en geen voorkeur tussen beide heeft, moet u ‘Onthouden’ stemmen.”

Door de peiling kunnen leden van de gemeenschap de aanpassing van het schuldplafond en stabiliteitsvergoedingen van het YFI-A-kluistype ondersteunen of tegenwerken. De organisatie stelt naar verluidt voor om de schuldcapaciteit van YFI-A te verhogen van 20 miljoen DAI naar 30 miljoen DAI. Het stelt ook voor om de YFI-A-stabiliteit te verhogen van 4% naar 10%.

Mogelijke uitkomsten van de peiling

Volgens de blogpost zal de organisatie verschillende acties ondernemen als de ‘ja’-stemmen de ‘nee’-stemmen overschrijden. Deze acties omvatten onder meer het voorstel om het schuldplafond voor het YFI-A-kluistype te verhogen van 20 miljoen DAI naar 30 miljoen DAI bij de volgende stemming van het management, die op vrijdag 10 december zal plaatsvinden. De organisatie zal ook de suggestie opnemen om te verhogen de stabiliteitsvergoeding van het YFI-A-kluistype van 4% tot 10% bij de stemming van het management nadat de peiling is afgelopen.

Als de stemming van het management voor deze wijzigingen is, zal de organisatie deze wijzigingen in het Maker Protocol implementeren nadat de governance-beveiligingsmodule is verlopen. Als de stemmen van leden van de gemeenschap die zich tegen de aanpassing van het schuldplafond en de stabiliteit van het YFI-A-kluistype verzetten, hoger zijn dan of gelijk zijn aan de stemmen van leden die deze wijziging voorstellen, zal de organisatie op dit moment geen verdere actie ondernemen.

Meer peilingen

Afgezien van de bovenstaande peiling, opende de Maker Dao Governance Facilitator ook peilingen voor de volgende wijzigingen,

  • Verlaging van de stabiliteitsvergoedingen van stablecoins USDC-A, TUSD-A, PAXUSD-A en GUSD-A
  • Aanpassing van het ETH-B schuldplafond
  • AAVE toevoegen als een onderpandtype in het Maker Protocol
  • UNI-V2-DAI-ETH (UniswapV2 DAI-ETH LP-token) toevoegen als een onderpandtype in het Maker Protocol
  • UNI-V2-USDC-ETH (UniswapV2 USDC-ETH LP Token) toevoegen als een onderpandtype in het Maker Protocol
  • Met behulp van de ETH-B Debt Ceiling Instant Access Module, ETH-B met vermelde parameters lanceren

Vergelijkbaar met de peiling over het verhogen van het YFI-A-schuldenplafond en stabiliteitsvergoedingen, zullen de uitkomsten van deze peilingen bepalen of de MakerDAO Governance Facilitator ze op vrijdag zal betrekken bij de stemming van het bestuur. Ook zal de stemming van het management bepalen of de wijzigingen worden doorgevoerd of niet.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld