USD/CNY: Bearish vlag toont de sterkte van de yuan

Geschreven door: Crispus Nyaga
december 15, 2020
  • Het USD/CNY paar heeft de afgelopen dagen een bearish vlagpatroon gevormd.
  • Dit geeft aan dat het paar op korte termijn lager zal uitbreken.
  • Het reageert op positieve industriële productie en verkoopcijfers in de detailhandel uit China.

De USD / CNY stijgt voor de zesde dag op rij, nu traders reageren op de laatste datadump uit China en de publicatie van de digitale yuan. Het wordt verhandeld op 6.5537, wat iets hoger is dan het dieptepunt van het jaar op 6.5198.

USD/CNY
USD/CNY grafiek

China geeft sterke cijfers vrij

De Chinese economie draait de laatste tijd op volle toeren. Na een scherpe krimp in het eerste kwartaal, herstelde het zich met 3,2% in het tweede kwartaal en 5,3% in het derde kwartaal. Deze groei was vooral te danken aan de grote internationale vraag en het feit dat China goed met het virus omging.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Deze sterke prestatie zette zich voort in het vierde kwartaal, volgens de laatste cijfers van het nationale bureau voor statistieken. De investeringen in vaste activa stegen in november met 2,6%, na een stijging met 1,8% in de voorgaande maand. Dit is een belangrijk cijfer omdat het laat zien dat bedrijven optimistisch zijn over de economie.

Verdere gegevens toonden aan dat de industriële productie van het land in november met 7,0% is gestegen, waardoor de stijging dit jaar 2,3% bedroeg. Tegelijkertijd stegen de detailhandelsverkopen van het land in november met 5,0%, een betere prestatie dan de stijging van 4,3% in de voorgaande maand.

Deze cijfers geven opnieuw een signaal dat de Chinese economie het in het vierde kwartaal uitstekend zal doen. Dit is omdat analisten verwachten dat andere grote economieën zoals de Verenigde Staten, Canada en die in Europa het moeilijk zullen hebben vanwege de toenemende COVID gevallen.

De USD / CNY stijgt ook nu forextraders reageren op de voortdurende testen van de digitale yuan. Het doel van de munt is om lokale en internationale overschrijvingen veilig en effectiever te maken. Meer dan 20.000 handelaren op JD.com werden tijdens de eerste test betaald met de digitale yuan.

Ondertussen reageert het paar ook op de waarschijnlijkheid van een stimuleringsdeal in de Verenigde Staten. Dit is nadat meer senatoren twee stimuleringsrekeningen hadden onthuld. Een daarvan is een pakket van $ 748 miljard dat het onderwijs, de distributie van vaccins en het bedrijfsleven zal stimuleren. De andere is een rekening van $ 160 miljard, inclusief fondsen voor nationale en lokale overheden.

Technische vooruitzichten USD/CNY

USD/CNY
USD/CNY technische grafiek

Het USD / CNY paar maakte de afgelopen maanden een steile neerwaartse trend door. Het is met meer dan 8% gedaald vanaf het hoogste punt in mei. Deze daling werd ondersteund door de 25 en 15-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. In de afgelopen dagen heeft het paar echter een bearish vlagpatroon gevormd dat in het zwart wordt weergegeven. Daarom zal het paar na deze consolidatie mogelijk lager uitbreken.