Sojaboonprijzen gaan naar het overgekochte gebied

Door:
op Dec 22, 2020
Bijgewerkt: Jun 27, 2022
Listen
  • Met een RSI van 78,24 gaan de sojabonenprijzen richting het overgekochte gebied.
  • Sojabonenfutures worden verhandeld tegen $1253.
  • De herstellende varkenskudde in China en slecht weer in Zuid-Amerika hebben de opwaartse kracht aangewakkerd.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

De prijzen van sojabonen gaan naar het overgekochte gebied. Met een RSI van 78,24 zullen de prijzen waarschijnlijk teruglopen als de commodity-investeerders hun winst nemen. De futures zijn met 0,44% gestegen en worden verhandeld tegen $ 1253. Het prijsniveau is het hoogste sinds juli 2014. Het opwaartse momentum is te wijten aan de ongunstige weersomstandigheden in Zuid-Amerika.

Are you looking for fast-news, hot-tips and market analysis? Sign-up for the Invezz newsletter, today.

Sojaboonprijzen

De ongunstige weersomstandigheden in Zuid-Amerika hebben invloed op de sojaprijzen

Copy link to section

Een van de factoren die hebben bijgedragen aan de stijgende trend van de sojaprijzen zijn de ongunstige weersomstandigheden in Zuid-Amerika. De afgelopen maanden kampten de sojabonengebieden in Brazilië en Argentinië met La Niña.

Begin december hoopten weerkijkers op de sojamarkt dat de situatie zou verbeteren nadat regenval de Braziliaanse grond trof. De geregistreerde hoeveelheid is echter onder normaal, met temperaturen die boven normaal blijven.

De meeste regio’s in Brazilië hebben regenval ontvangen van ongeveer 20% – 50% van de gebruikelijke hoeveelheid. In Argentinië blijven boeren kampen met droogte. Deze omstandigheden hebben de bezorgdheid over het aanbod van de grondstof vergroot

Featured Broker

Looking to invest?

Invest and trade CFD stocks, ETFs, digital assets & commodities in minutes with our highest-rated broker.

Ad

Over de kwestie zei Al Kluis van Kluis-adviseurs: “Het was vorige week weer een droge week in het grootste deel van Argentinië. Het wisselvallige regenpatroon zette zich voort in Brazilië. Voor sojabonen zijn de beoordelingen 50% goed tot uitstekend. Dit is 5% lager dan vorige week en 3% lager dan vorig jaar.”

In het WASDE-rapport van december verlaagde het Amerikaanse ministerie van landbouw zijn schatting voor de sojaproductie in Argentinië met 1 miljoen ton. De aanpassing was het gevolg van een verkleining van het geoogste areaal.

De herstellende varkensstapel in China verhoogt de vraag naar sojabonen

Copy link to section

Dinsdag gaf een directeur van COFCO, een door de staat gerunde granenhandel in China, aan dat het land dit jaar meer dan 100 miljoen ton sojabonen zal importeren.

De stijgende vraag naar de grondstof is te wijten aan de toename van de varkensstapel. Het ministerie van Landbouw en Plattelandszaken van het land heeft verklaard dat de varkensstapel zich eind november had hersteld tot meer dan 90% van het normale niveau. Landbouwambtenaren verwachten volledig herstel in de eerste helft van 2021. Iets meer dan een jaar geleden was de varkensstapel in het Middenrijk met 40% afgenomen als gevolg van varkenspest.

De vooruitgang in de Chinese varkenshouderij heeft geresulteerd in een grotere vraag naar voer, een aspect dat zich heeft vertaald in hogere sojaprijzen.

Ad

Investeer binnen enkele minute in grondstoffen zoals goud, tarwe, lithium, olie & meer bij onze best beoordeelde broker, eToro.

10/10
Bezoek site
Sojabonen Agricultuur Commodities Zuid-Amerika