Free TON is ingesteld om een mainnet te lanceren

Door:
op dec 23, 2020
Listen to this article
  • Het project behaalde deze prestatie na het houden van validatorwedstrijden in Q3.
  • Free TON heeft meer dan 400 validators en 15 volledig subbesturen.
  • Volgens de CTO van TON Labs hangt de decentralisatie ook af van het aantal uitgegeven tokens.

Het Free TON-project, een community-gestuurd blockchain-netwerk dat ontstond na een splitsing van Telegram’s poging om een blockchain te lanceren, heeft de lancering van een mainnet aangekondigd. Een rapport onthulde dit nieuws op 22 december en merkte op dat de aankondiging een formaliteit was, aangezien er geen netwerklancering was. Naar verluidt hebben de ontwikkelaars van het project een datum gekozen om een ruime decentralisatie van het netwerk en een effectieve start van het mainnet te markeren.

Volgens het rapport hield de Free TON-gemeenschap een livestream-ceremonie om deze mijlpaal te herdenken. De ceremonie bevatte naar verluidt een Decentralisatieverklaring in het blockchain-netwerk, die iedereen kan ondertekenen. Om deze prestatie te bereiken, hield de community in Q3 2020 opeenvolgende validatorwedstrijden gedurende vier weken. Deze wedstrijden testten de bekwaamheid van validators over de hele wereld door hun prestaties onder druk te evalueren.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Aan het einde van de wedstrijd slaagde Free TON erin om meer dan 400 validators te krijgen, waardoor het project verklaarde dat het voldoende decentralisatie had bereikt. Afgezien van de validators heeft Free TON ook 15 volledig ontwikkelde geografische subregeringen, die helpen bij het vormen van de iteratie van het project van een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO).

Volgens Mitja Goroshevskiy, de chief technology officer van TON Labs, zal voldoende decentralisatie ook worden bepaald door het aantal tokens dat het project distribueert. Hoewel het project deze prestatie nog moet bereiken omdat het nog steeds veel tokens te verdelen heeft, gelooft Goroshevskiy dat het proces volwassen genoeg is om het netwerk gedecentraliseerd te maken.

Een toonaangevend gedecentraliseerd PoS-netwerk

Free TON ging op 7 mei van dit jaar live als een community-gestuurd gedecentraliseerd blockchain-netwerk. Het project heeft geen gecentraliseerde organisatie en is zonder financiering van start gegaan, aangezien het geen ICO of tokenverkoop heeft uitgevoerd. De oorspronkelijke munt van het project, TON Crystal, wordt op basis van verdienste verdeeld. Dit betekent dat communityleden een kleine bijdrage aan het netwerk moeten leveren om TON Crystals te krijgen.

De Free TON-gemeenschap heeft ook een nieuw validatorknooppunt geopend, geschreven in Rust. Volgens het team heeft het nieuwe knooppunt betere prestaties en een lagere latentie dan het originele knooppunt, dat is geschreven in C++. Volgens Goroshevskiy vertraagde het team het nieuwe knooppunt met opzet om naadloos samen te werken met bestaande klanten. Het is echter nog niet klaar voor lancering.

Dit nieuws komt nadat Telegram in juli van dit jaar zijn TON-testnet heeft afgesloten, waardoor onafhankelijke projecten kunnen doorgaan met dit project. De CEO van het bedrijf, Pavel Durov, kondigde aan dat het ervoor had gekozen om zijn steun voor het Telegram Open Network (TON) te schrappen na een juridische strijd met de Amerikaanse Securities Exchange Commission, die beweerde dat de IPO van Telegram van 1,27 miljard pond een niet-geregistreerde effectenverkoop was.

Investeer binnen enkele minuten in crypto, aandelen, ETF’s & meer bij onze best beoordeelde broker, eToro

10/10
67% van CFD accounts verliezen geld