De prijs van Bitcoin blijft nieuwe mijlpalen bereiken

By: Konstantin Anissimov
Konstantin Anissimov
Konstantin Anissimov is de uitvoerend directeur van de internationale cryptocurrency-exchange CEX.IO. Hij behaalde zijn Executive MBA-programma diploma aan de Universiteit van… read more.
on dec 29, 2020
  • Bitcoin heeft de afgelopen week uitstekend gepresteerd.
  • De munt slaagde erin om het niveau van $28.000 te overschrijden voordat de prijs werd afgewezen.
  • Sindsdien is Bitcoin langzaam aan het herstellen, met het potentieel om verder omhoog te gaan.

De prijs van Bitcoin is de afgelopen twee weken enorm gestegen. De munt bereikte een nieuwe ATH, om na een korte correctie nog verder omhoog te gaan. Het meest recente record van de munt is $ 28.288, en hoewel er niet veel tijd meer is in 2020, is het nog steeds mogelijk dat BTC nog een laatste stijging heeft en nog een mijlpaal bereikt voordat 2021 arriveert.

Fundamentele analyse: een nieuwe mijlpaal

In de afgelopen week heeft Bitcoin een enorme prijsstijging gekend, waarvan het meeste plaatsvond in het weekend direct na Kerstmis. Zodra de feestdag voorbij was, begon de BTC-prijs – die een paar dagen zijwaarts handelde – een enorme stijging te zien die $ 4.000 aan zijn prijs toevoegde, waardoor het hoger dan ooit tevoren kon stijgen en de volgende psychologische barrière van $ 25.000 overschreed.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Er is niet veel veranderd in termen van vraag – de munt wordt nog steeds tegen een ongelooflijke snelheid gekocht. Het dagelijkse handelsvolume is meer dan $ 65,7 miljard en zijn marktkapitalisatie is onlangs meer dan $ 500 miljard overschreden, en overtrof het afgelopen zondag die van Mastercard, Samsung, Walmart en zelfs Visa.

Ondertussen zijn er ook enkele negatieve voorspellingen gedaan, zoals de waarschuwing van Kevin O’Leary dat toezichthouders hard zullen reageren op Bitcoin. Zijn verklaring werd herhaald door Peter Schiff, die zei dat de plotselinge stijging van de prijs van de munt zeker toezichthouders zal aantrekken.

Een andere verklaring van Dave Ramsey, een bekende financiële goeroe, zei dat hij betwijfelt of Bitcoin kan worden geïncasseerd en hij adviseert investeerders om zo snel mogelijk te verkopen.

Positief is dat Bitcoin-derivaten hoger dan ooit zijn gestegen, en zelfs sommige futures in juni voorspelden een prijs van $ 30.000 per munt. Nadat BTC al $ 28k heeft bereikt, is het natuurlijk mogelijk dat deze prijs veel eerder dan juni wordt bereikt.

Technische analyse: Nog een ATH gevolgd door nog een correctie

Zoals vermeld, handelde Bitcoin enkele dagen voor Kerstmis zijwaarts, terwijl het probeerde het $ 24k-niveau te doorbreken. De doorbraak vond plaats op de eerste kerstdag, toen de munt een nieuwe ATH van $ 24.578 behaalde voordat een milde correctie werd gezien.

De correctie bracht het niet ver naar beneden en het $ 24k-level begon al op dezelfde dag als een grote steun.

In het weekend schoot Bitcoin opnieuw omhoog en bereikte de nieuwe en huidige ATH van $ 28.288,84. Nogmaals, na het raken van de ATH, werd de prijs van de munt afgewezen en begon een correctie.

Zondagavond werd de daling van de munt gestopt door een steun van $ 26.200, waardoor hij niet verder kon zinken en enigszins kon herstellen. Sindsdien is de munt erin geslaagd om terug te gaan naar het $ 27k-niveau, hoewel het bleef schommelen tussen deze nieuwe weerstand en een ondersteuning van $ 26.700.

Wat gebeurt er met Bitcoin in 2021?

Er zijn al veel voorspellingen gedaan voor de prijs van Bitcoin in 2021. Futures in juni zijn het bewijs dat investeerders optimistisch blijven, en dat velen deze bullrun als een langere en gezondere run beschouwen dan die in 2017, waarvan sindsdien werd gezegd dat het een product van prijsmanipulatie was.

Ik geloof hetzelfde. Het stock-to-flow-model is uiterst nauwkeurig geweest als het gaat om het anticiperen op de toekomstige prijsactie van Bitcoin. Er is een grote aanbodschok als gevolg van de enorme vraag van institutionele beleggers, en de schaarste van de munt zorgt ervoor dat de prijsgroei zal doorzetten, mocht de vraag onveranderd blijven.

Ik geloof dat Bitcoin het potentieel heeft om tegen het einde van het eerste kwartaal van 2021 $ 50.000 te bereiken, en tegen het einde van juni zelfs $ 80k. Historisch gezien zou de zomer een correctie kunnen brengen, of meer zijwaartse handel, maar ik verwacht dat de bull-run zal doorgaan naarmate het jaar zijn einde nadert. Met dat in gedachten verwacht ik dat Bitcoin in het vierde kwartaal van 2021 $ 90.000 zal bereiken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld