Dash kondigt testnet aan voor sociale betalingsportefeuilles

Geschreven door: Ali Raza
januari 1, 2021
  • Het platform is de belangrijkste steen van de Dash Group voor crypto-acceptatie.
  • Dash zegt dat de testnet-omgeving 5 keer groter is dan het Evonet-platform.
  • Het v0.17-platform heeft extra functies die de volledige ondersteuning van Light Client zullen verbeteren.

Dash heeft de Testnet fase van zijn v0.17 platform aangekondigd, dat een naadloze gebruikerservaring-ervaring met profielfoto’s, lijsten met contactpersonen, en mensen leesbare gebruikersnamen zal leveren.

Volgens de aankondiging zal de ervaring de belangrijkste belemmeringen voor de massale acceptatie van cryptomunten aanpakken, wat door verschillende onderzoeken is aangetoond als problemen met het gebruiksgemak.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Andere kenmerken van DashPay zijn onder meer avatars en contactlijsten, waarvan het bedrijf onthulde dat ze het gemak bij het betalen zullen verbeteren. In juli verscheen een rapport dat de Dash Core Group van plan was om voor het einde van het jaar het platformtestnet te lanceren.

In lijn met het doel van het nieuwe platform, zegt Dash dat de testnetomgeving vijf keer groter is dan het Evonet-platform dat voor 95% eigendom is van de Dash Core Group.

Dit is de grootste inzet van Dash Platform“, luidt de aankondiging.

Een belangrijke stap in de richting van massale acceptatie van cryptovaluta

De aankondiging voegde ook toe dat de release van het platform de belangrijkste prestatie zal worden in de realisatie van het langetermijndoel voor reguliere crypto-acceptatie.

Op basis van een onderzoek uit 2016, uitgevoerd door Brave UX en marktonderzoeksbureau Clutch, was meer dan 90% het ermee eens dat het gebruiksgemak het belangrijkste is om te verbeteren bij het gebruik van een dienst of website.

Het nieuwe platform heeft verbeterde functies

De Dash groep zegt dat het altijd heeft geprobeerd gebruikers een betere gebruikersefficiëntie te bieden, en de meeste van zijn nieuwe producten zijn afgestemd op dergelijke doelen.

Dash gaf ook details over de update van een nieuw protocol, waaruit bleek dat het een ongelimiteerde kwetsbaarheid voor kredietmunting heeft bijgewerkt. Het verklaarde ook dat het nieuwe v0.17-testnet extra functies heeft om de volledige light-clientondersteuning te verbeteren.

Dash zegt dat het v0.18 testnet de volgende in de rij is

Dash zegt dat het bedrijf niet stopt bij v0.17 en stelt dat na het testnet v0.18 de volgende in de rij zal zijn. De nieuwe functie zal volgens Dash verbeterde bruikbaarheidsfunctionaliteit bevatten voor Android- en iOS-apps binnen het Dash platform.

Dash heeft ook de openbare alfa aangekondigd voor DashPay, een portemonnee voor sociale cryptobetalingen met een menselijk leesbaar adres.