De prijzen van Monero, Dash en Zcash crashen na schrapping

Geschreven door: Ali Raza
januari 2, 2021
  • Onlangs heeft Bittrex aangekondigd dat het de privacymunten zal schrappen.
  • De munten hebben allemaal grote prijsdalingen gezien na de aankondiging.
  • Bittrex streeft ernaar de munten op 15 januari te schrappen.

De drie grootste privacymunten – Monero (XMR), Dash (DASH) en Zcash (ZEC) hebben gisteren, 1 januari 2021, allemaal grote prijsdalingen gezien. De crash komt als gevolg van een aankondiging gepubliceerd door Bittrex, die zei dat privacymunten binnenkort worden verwijderd.

De crypto-industrie wordt nog chaotischer

Eind 2020 en begin 2021 zijn een interessante tijd voor de crypto-industrie. Sommige munten stijgen hoger dan ooit, waaronder Bitcoin (BTC), dat om de dag nieuwe records maakt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De grootste cryptocurrency ter wereld heeft vandaag, 2 januari, een nieuw record bereikt, nadat het $ 29.805 bereikte. Ondertussen zijn andere munten, zoals XRP, de afgelopen twee weken enorm gedaald. In het geval van XRP komt de crash natuurlijk als gevolg van de recente SEC-rechtszaak en het feit dat de munt uit een aantal beurzen is verwijderd.

Volgens de aankondiging van Bittrex zal een soortgelijk lot de drie grootste privacymunten overkomen: Monero, Dash en Zcash, en ze reageren op een vergelijkbare manier.

Bittrex zal privacymunten verwijderen

Onlangs maakte Bittrex bekend dat het van plan is om de drie crypto’s op 15 januari 2021 te schrappen, waardoor gebruikers twee weken de tijd krijgen om hun zaken op orde te krijgen. Op deze datum verwijdert de beurs 11 handelsparen, BTC /XMR, ETH/XMR, USDT/XMR, BTC/ZEC, ETH/ZEC, USDT/ZEC, USD/ZEC, BTC/DASH, ETH/DASH, USDT/DASH en USD/DASH.

De exchange lijkt haast te hebben met het verwijderen van de munten, omdat het er over het algemeen naar streeft om gebruikers 30 dagen de tijd te geven om de tokens op te nemen voordat ze worden verwijderd. Zij behield echter het recht om deze herroepingstermijn te verkorten, indien zij beslist dat dit nodig is.

Tot dusver heeft de uitwisseling de redenen voor de verhuizing niet onthuld. De verhuizing had echter nog steeds grote gevolgen voor de genoemde munten. Op het moment van schrijven is de prijs van Zcash met 10,60% gedaald ($ 58,03), de prijs van Monero is met 14,68% gedaald ($ 136,02) en de prijs van Dash is met 11,86% gedaald ($ 88,54).