Oekraïne kiest Stellar voor de ontwikkeling van zijn CBDC

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on jan 4, 2021
  • Dit partnerschap zal ook de implementatie en regulering van stablecoins in Oekraïne vergemakkelijken.
  • Volgens Oleksandr Bornyakov piekert Oekraïne sinds 2017 over een CBDC.
  • De CEO van SDF beschouwt het als een uitbreding van Stellar-acceptatie in Oekraïne.

Het Oekraïense ministerie van Digitale Transformatie heeft een MoU getekend met de Stellar Development Foundation (SDF) om het Stellar Network te gebruiken bij de ontwikkeling van de CBDC van het land. Een persbericht onthulde dit nieuws op 4 januari, waarin werd opgemerkt dat de twee partijen deze deal op 28 december 2020 hebben gesloten. Volgens de overeenkomst wil dit partnerschap ook de positie van Oekraïne als innovatief digitaal land op de financiële markt van Oost-Europa versterken.

Volgens het persbericht wordt dit partnerschap deze maand actief en heeft het vier doelstellingen. Deze ontwikkelen een virtuele activamarkt in Oekraïne, die crypto-gerelateerde projecten ondersteunen, de implementatie en regulering van stablecoins vergemakkelijken en de ontwikkeling van de digitale valuta van de Centrale Bank van Oekraïne mogelijk maken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens Oleksandr Bornyakov, vice-minister van Digitale Transformatie voor IT-ontwikkeling van Oekraïne,

“Wij geloven dat onze samenwerking met de Stellar Development Foundation zal bijdragen aan de ontwikkeling van de virtuele activa-industrie en de integratie ervan in het wereldwijde financiële ecosysteem.”

Bornyakov erkende dat toonaangevende landen over de hele wereld bezig zijn met het creëren van digitale valuta. Hij voegde eraan toe dat Oekraïne sinds 2017 onderzoek doet naar de haalbaarheid van de implementatie van een CBDC en dat deze samenwerking de ruggengraat zal zijn voor de ontwikkeling van CBDC in het land.

Een aanzienlijke uitbreiding van het Stellar-ecosysteem

Denelle Dixon, CEO en uitvoerend directeur van SDF, zei in een reactie op deze samenwerking dat de organisatie gelooft dat digitale activa, waaronder CBDC’s, tot de belangrijkste innovaties tot nu toe behoren. Dit partnerschap toont de toewijding van het land aan het creëren van een vriendelijke omgeving voor innovatie van digitale activa.

Door samen te werken met het Ministerie van Digitale Transformatie om de hryvnia te digitaliseren, gelooft Dixon dat SDF de kans krijgt om Oekraïners toegang te bieden tot op Stellar gebaseerde tools en diensten. Bedrijven in het Stellar-ecosysteem zullen op hun beurt profiteren van nieuwe samenwerkingsmogelijkheden in het land.

Het Stellar-project krijgt steeds meer erkenning en acceptatie. Afgezien van het besluit van Oekraïne om Stellar te integreren, kondigde het Duitse Bankhaus von der Heydt (BVDH) aan dat het de handen ineen had geslagen met Bitbond, een tokenisatie- en crypto-bewaarbedrijf, om de directe uitgifte van een door euro gedekte stablecoin op de Stellar te lanceren.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld