Grootste wekelijkse stijgers: XLM, ADA en NXM schieten omhoog

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on jan 7, 2021
  • De crypto-industrie maakt een enorme bull-run door.
  • Terwijl Bitcoin weer de leiding nam, is het verre van de beste uitvoerder.
  • Die titel gaat naar Stellar, Cardano en NXM - die alle drie een indrukwekkende wekelijkse prijsgroei zagen.

Slechts enkele uren geleden bereikte Bitcoin (BTC) een nieuwe recordhoogte toen het de grens van $ 37.000 overschreed. Het is echter niet de enige die het beste presteert, want er zijn tal van altcoins die de krantenkoppen halen nu de marktbrede cryptorally eindelijk van start gaat.

In feite zijn er wekelijks veel munten die beter hebben gepresteerd dan BTC, uiteraard binnen het bereik van hun eigen mogelijkheden. Ze droegen allemaal bij aan de totale cryptomarkt, die voor het eerst in de geschiedenis van cryptocurrency net de $ 1 biljoen overschreed.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Als het echter om de beste wekelijkse presteerders gaat, zijn er drie altcoins die moeten worden genoemd, en die omvatten Stellar (XLM), Cardano (ADA) en NXM (NXM).

Toppresteerders op de wekelijkse cryptomarkt

1) Stellar bereikt een weerstand van $ 0,4

Stellar ziet de beste prestatie van de afgelopen week, met een prijs die momenteel 174% hoger is dan een week geleden. De munt schoot in een paar dagen tijd omhoog van $ 0,1309 naar $ 0,4. Het werd gestopt na het raken van de weerstand van $ 0,4, net toen het er voorbij zou gaan, en sindsdien onderging de prijs een lichte correctie.

Toch zit XLM nog steeds vrij hoog, met de huidige prijs van $ 0,3497 en een marktkapitalisatie van $ 7,7 miljard. De munt is momenteel de 9e grootste cryptocurrency, waarvan de prijs alleen al in de afgelopen 24 uur met 30% is gestegen.

Nu, hoewel XLM misschien een beetje onder zijn wekelijkse high staat – en vrij ver verwijderd van zijn ATH van $ 0,9381 – heeft de munt nog steeds een uitstekend potentieel om te blijven stijgen en de weerstand te doorbreken bij $ 0,4 in de komende dagen.

2) Cardano stijgt met 100%

De volgende altcoin op de lijst is Cardano (ADA), die op 3 januari begon te stijgen. Sindsdien is de munt met ongeveer 100% omhooggeschoten, van $ 0,174 naar $ 0,35. De marktkapitalisatie van de munt steeg naar meer dan $ 10 miljard, terwijl ADA zelf beter presteerde dan Bitcoin Cash en op de zesde plek op de lijst van grootste crypto’s belandde op basis van marktkapitalisatie.

Cardano heeft in 2020 ook behoorlijk succes gekend, toen het zijn Shelley upgrade lanceerde. Het moet echter nog slimme contracten inschakelen, en als dat het geval is, zullen ontwikkelaars klaar zijn om DeFi-projecten, dApps en meer te produceren.

Dit zal ook gunstig zijn voor investeerders, aangezien Cardano ongetwijfeld veel meer gebruik, use-cases en uiteindelijk investeringen zal zien. Nu de vraag op het punt staat te groeien, is het niet verwonderlijk dat de prijs van de munt ook enorm stijgt.

3) NXM wordt de op twee na beste presteerder

Ten slotte is er NXM, dat probeert te groeien sinds begin 2021. De eerste drie dagen van dit jaar dwongen de munt echter om beneden de weerstand van $ 26 te blijven. De munt probeerde driemaal voorbij dit niveau te komen en driemaal werd hij onmiddellijk op zijn steunen neergeschoten.

Na 3 januari gaf de crypto bull run NXM echter de kans om mee te doen en de nodige kracht te lenen. De munt deed dat, en liet al snel de hardnekkige weerstand achter zich. Natuurlijk stuitte het ook op andere weerstanden, waarvan sommige werden doorbroken en waarvan sommige het verhinderden verder omhoog te gaan.

Hoe dan ook, de munt bereikte eerder vandaag $ 36,8, na de afgelopen dagen met meer dan 65% te zijn gestegen. Alleen al de afgelopen 24 uur zag de prijs met 11% stijgen, wat een uitstekende prestatie is. Momenteel heeft de munt een marktkapitalisatie van $ 200,2 miljoen, waarmee het op de 86e plek op de lijst van grootste crypto’s staat qua marktkapitalisatie.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld