Maker (MKR) bereikt zijn hoogste punt in twee jaar

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on jan 9, 2021
  • Maker zag een aanzienlijke prijsstijging in 2021.
  • De munt schoot in 24 uur met 44% omhoog, en wekelijks met meer dan 80%.
  • Maker is nog ver verwijderd van zijn hoogste punt ooit, maar zijn prijsstijging bracht het boven de $ 1.200.

Maker (MKR), het grootste DeFi-token op basis van totale waarde vergrendeld (TVL), heeft vandaag, 9 januari, zijn hoogste punt in twee jaar bereikt. De groei van het token wordt gevoed door de ontwikkeling van de DeFi-sector, waarvan de TVL eerder op de dag $ 22,28 miljard bereikte.

Maker’s prijsprestaties

Maker is een op Ethereum gebaseerd governance-token en een van de oudste DeFi-tokens die er zijn. Het werd vier jaar geleden gelanceerd, op 1 januari 2017.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Vorig jaar, toen de DeFi-sector begon op te duiken, klom Maker naar de top van de lijst van de grootste munten op basis van TVL. Zelfs zijn status in de bredere crypto-industrie is onlangs verbeterd met de nieuwe prijsstijging. De prijs van de munt ging van $ 535 eind december naar $ 1.074 op het moment van schrijven.

Ondertussen overschreed zijn marktkapitalisatie net $ 1,068 miljard, waardoor het de positie van de 24e grootste cryptocurrency kon innemen.

In de afgelopen 24 uur is de munt met 44% gestegen, of met 82,18% op weekbasis. Hoewel de huidige prijs van de munt vrij hoog is, moet worden opgemerkt dat hij enkele uren geleden zelfs hoger stond, op $ 1.251. Sinds het bereiken van dit niveau, zag MKR een kleine correctie.

De MKR rally komt na een snelle stijging van de DeFi-ontwikkeling

Toch is de munt meer dan halverwege naar zijn hoogste punt ooit van $ 1.798. De recente rally zou eigenlijk veel eerder plaatsvinden dan hij deed. De prijsstijging van MKR was gewoon een late reactie op de snelle groei van de DeFi-sector.

Volgens Yan Liberman, mede-oprichter van Delphi Digital, is de bijeenkomst eindelijk aangebroken. Het komt als een reactie op een sterke toename van MakerDAO’s dagelijkse voorraad.

Zoals sommigen misschien weten, is Dai een stablecoin die wordt gecreëerd wanneer Ethereum blockchain-gebruikers hun activa in het Maker Protocol deponeren. In ruil voor het storten van de munt, mogen ze tegen dat actief lenen in de vorm van een dai-token. Onderweg krijgen ze ook stemrecht over de ontwikkeling van het Maker Protocol.

De stijging van DeFi tijdens de zomer deed niet veel voor de MKR-prijs, omdat het geen inkomsten genereerde vanwege een rente van 0%. Toen de zomer van 2020 zijn einde naderde, kon Maker de rentetarieven verhogen en begonnen de inkomsten binnen te stromen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld