Cosmos (ATOM) lanceert Stargate – een IBC-protocol

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on jan 11, 2021
  • Cosmos heeft onlangs een nieuwe softwareontwikkelingskit gelanceerd.
  • De belangrijkste focus van het Stargate-protocol zal liggen op de interoperabiliteit van blockchain.
  • Het brengt echter ook een aantal extra voordelen met zich mee.

Blockchain-project Cosmos (ATOM) heeft onlangs een nieuwe softwareontwikkelingskit uitgebracht, bekend als Stargate. De komst van de SDK is een belangrijke mijlpaal voor het project, aangezien het de komst van het IBC-protocol (Inter Blockchain Communication) aangeeft. In wezen is het de eerste grote stap op weg naar het creëren van het zogenaamde “internet van blockchains”.

Cosmos lanceert zijn nieuwe SDK – Stargate-protocol

De lancering van het protocol zal een game-changer zijn voor Cosmos, omdat het een van de grootste doelen van de crypto-industrie zal behalen: interoperabiliteit.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Met Stargate kunnen verschillende toepassingsspecifieke ketens met elkaar samenwerken. Dat omvat zaken als het delen van tokens, evenals gegevens. Bovendien kunnen ontwikkelaars ook de ontwikkelaarskit gebruiken die bij het protocol wordt geleverd en dApps maken en implementeren.

Deze gedecentraliseerde applicaties zullen dan functioneel zijn over verschillende blockchains, zolang ze zijn gebouwd met behulp van de Cosmos Stargate SDK.

Extra voordelen van het Stargate-protocol

Cosmos heeft een extra stap gedaan om ervoor te zorgen dat alles met betrekking tot Stargate naar behoren werkt. Het voerde veel tests uit, zelfs met behulp van verschillende teams om het protocol te optimaliseren voordat het werd vrijgegeven.

Enkele van de teams die het hebben getest, zijn onder meer Informal Systems, Regen Network, Iqlusion, Interchain Foundation, Tendermint, Agoric en anderen. En hoewel het brengen van interoperabiliteit ongetwijfeld de grootste ontwikkeling is die uit het protocol zal komen, heeft het ook extra voordelen.

Een daarvan is een verbeterde netwerkefficiëntie. Dat omvat snellere volledige knooppuntsynchronisatie en extra knooppuntupgrades.

Ten slotte bevat de kit ook bepaalde protocolbuffers. In wezen is dit Google’s eigen standaard voor gegevensserialisatie, waardoor het veel gemakkelijker wordt om gegevens door verschillende programmeertalen en streams te verplaatsen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money