NEO presteert beter dan de markt ondanks de crash

Geschreven door: Ilija Rankovic
januari 11, 2021
  • NEO blijft sterk ondanks het feit dat de meeste grote cryptocurrencies verliezen boeken.
  • NEO/USD zet tot dusver zijn stijgende kanaal voort.
  • De cryptocurrency wordt verhandeld voor $21,51, wat een wekelijkse winst van 11,68% vertegenwoordigt.

Hoewel bijna elke niet-stabiele cryptocurrency in de top 50 (gerangschikt naar marktkapitalisatie) dubbelcijferige verliezen leed, slaagde NEO erin om relatief sterk te blijven en slechts een paar procent op de dag te dalen. De prijs bleef in uitstekende vorm in vergelijking met andere cryptocurrencies. Dit komt vooral door de ongelooflijke stijging die het de dag ervoor heeft meegemaakt.

Het algemene sentiment rond NEO is behoorlijk optimistisch, vooral vanwege de fundamentele factoren (projectontwikkeling en tekenen van acceptatie). Hoewel het geen geheim is dat NEO net zo gecorreleerd is met de bewegingen van Bitcoin als elke andere cryptocurrency, hebben de bewegingen op basis van niet-cryptomarktfactoren bijgedragen aan de huidige positie. NEO is momenteel de 20e cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie met een huidige waarde van $ 1,49 miljard. De cryptocurrency boekte een week-op-week winst van 11,68%, terwijl de maand-op-maand winst 31,94% bedroeg.

NEO/USD grafiekoverzicht

Dagelijks grafiekoverzicht

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Als we de NEO / USD dagelijkse grafiek bekijken, kunnen we duidelijk zien dat deze in een paar dagen tijd omhoog is geschoten van het $ 14-gebied tot $ 27. Terwijl de huidige marktdaling enkele eerder geboekte winsten wist uit te wissen, is NEO veel beter af dan begin 2021. Bovendien kunnen we zien dat het 21-dagen voortschrijdend gemiddelde (rode lijn) de 50-dagen bewegende gemiddeld (blauwe lijn) kruist, wat meer opwaarts momentum betekent.

NEO / USD vecht momenteel om boven het 38,2% Fib-retracementniveau te blijven, dat op $ 21,86 ligt. Dit is een belangrijke zone en het resultaat van de huidige strijd zal de richting van NEO op korte termijn bepalen. De belangrijkste weerstand is het 23,6% Fib-retracementniveau van $ 23,72, terwijl het dichtstbijzijnde ondersteuningsniveau (waardoor de prijs vandaag al verder daalde) het 50% Fib-retracement van $ 20,36 is.


NEO/USD dagelijkse grafiek

Als we naar de dagelijkse RSI-indicator kijken , kunnen we zien dat NEO, na nauwelijks het overgekochte gebied binnen te zijn gegaan, het snel verliet en begon af te dalen.

Uurlijks overzicht

Als we inzoomen op het tijdsbestek van 1 uur, kunnen we de rally van NEO beter zien richting de $ 27. Een belangrijk ding om op te merken is dat NEO veel beter presteerde op een iets lager volume, terwijl een hoger volume veel hogere volatiliteit bracht (bewegingen die de prijs zowel omhoog als omlaag brachten). Als NEO erin slaagt om voldoende bull-aanwezigheid te verzamelen en voorbij de $ 21,86 te duwen, zal het onmiddellijk weerstand ondervinden in de vorm van de 21 en 50-uur voortschrijdende gemiddelden, die een belangrijke rol hebben bewezen bij het bepalen van de koersrichting op korte termijn.


NEO/USD 1-uur grafiek

Hoewel NEO momenteel beter presteert dan de overgrote meerderheid van de markt, is het belangrijk op te merken dat de koersrichting nog steeds sterk gecorreleerd is met Bitcoin. Aan de andere kant kan de intensiteit hoger zijn wanneer de bewegingen naar boven gericht zijn. Het kopen en vasthouden van NEO zou een solide keuze kunnen zijn voor degenen die het team vertrouwen dat het project leidt, evenals het belangrijkste doel: een brug ontwikkelen tussen blockchain en bedrijven.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account