Monero wint door toenemend gebruik van het dark web

Geschreven door: Ilija Rankovic
januari 12, 2021
  • XMR/USD presteerde van week tot week beter dan het grootste deel van de markt.
  • De cryptocurrency zit sinds maart 2020 in een opwaartse trend.
  • XMR handelt momenteel op grote volumes en verhoogde volatiliteit.

Monero (XMR) heeft het beter gedaan dan de meerderheid van de belangrijkste cryptomarktdeelnemers naarmate het gebruik van externe beurzen toeneemt. Terwijl sommigen beweren dat elk type gebruik goed is, geloven anderen dat niet.

Fundamentele analyse

Monero kan vanuit vele perspectieven worden bekeken en bevindt zich zowel op een geweldige als een slechte plek tegelijkertijd. Hoewel het gebruik van de cryptocurrency snel toeneemt, wordt het grootste deel ervan op zwarte markten gebruikt. Veel analisten beweren echter dat de munt geen waarde zou hebben als deze alleen op zwarte markten werd gebruikt. Afgezien daarvan is de munt onlangs door een aantal beurzen geschrapt als gevolg van onzekerheid in de regelgeving rond privacymunten.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Dat gezegd hebbende, neigen de wekelijkse vooruitzichten enigszins naar de bull-side, aangezien het enige niet-subjectieve ding het toegenomen gebruik is.

Op het moment van schrijven presteerde XMR wekelijks beter dan het grootste deel van de markt, met een winst van 22,54% van week tot week. Aan de andere kant verhoogden Bitcoin en Ethereum hun waarde van week tot week met respectievelijk 6,58% en 2,57%. XMR wordt momenteel verhandeld voor $ 165,4, wat neerkomt op een maand-op-maand prijsstijging van 5,58%.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

XMR/USD technische analyse

Monero (XMR) deed het relatief slecht op maandbasis, maar herstelde zich de afgelopen week sterk. De prijs stijgt gestaag sinds maart 2020, waarbij de prijsstijging sinds augustus 2020 intensiveert. XMR / USD handelt langs het stijgende kanaal, dat het voor het eerst in maanden naar boven probeerde te ontsnappen. De verhuizing werd echter snel teniet gedaan toen Bitcoin de hele markt terugtrok. XMR / USD is momenteel aan het herstellen van de zware retracement en zal hoogstwaarschijnlijk richting de bovenste trendlijn gaan.


XMR/USD dagelijkse grafiek

XMR heeft geen volledig ingestelde weerstandsniveaus, maar de zone boven de $ 165 is redelijk dicht met winstgevende bestellingen. Aan de andere kant wordt de keerzijde beschermd door de 21 en 5-daagse voortschrijdende gemiddelden (die in het verleden relevant waren) en door de onderste regel van het stijgende kanaal.

De RSI van XMR op het dagelijkse tijdsbestek zweefde twee dagen geleden rond het overboughtgebied, maar daalde snel naar normale niveaus. De huidige RSI-waarde is 56,77.


XMR/USD 1-uur grafiek

Het tijdsbestek van XMR toont ons een zeer onstabiel prijstraject bij een sterk toegenomen volume, waarbij een gestage prijsstijging van drie dagen geleden volledig werd verwijderd (en nog wat) door de terugtrekking. Monero zou op dit moment een goede koopmogelijkheid kunnen zijn, aangezien het op weg lijkt naar volledig herstel van de eerder genoemde neergang.