Kim Dotcom wordt lid van de Bitcoin Cash gemeenschap

Geschreven door: Ali Raza
januari 12, 2021
  • Kim Dotcom is net lid geworden van de BCH-community.
  • De controversiële politieke activist zei dat hij de strijd binnen de "slechte" BTC-gemeenschap beu was.
  • Hij is nu van plan zijn marketingvaardigheden en invloed te gebruiken voor BCH.

Een controversiële politieke activist, Kim Dotcom, vooral bekend als de oprichter van een inmiddels ter ziele gegane bestandshostingservice MegaUpload, heeft onlangs aangekondigd dat hij zich heeft aangesloten bij de Bitcoin Cash (BCH) gemeenschap.

De oprichter van MegaUpload wisselt van kant om BCH te ondersteunen in plaats van BTC

Kim Dotcom deed de aankondiging in een tweet op 10 januari, ongeveer een jaar nadat hij oorspronkelijk zijn steun aan BCH had toegezegd. Eerder een BTC aanhanger, zei hij dat de Bitcoin gemeenschap onvriendelijk en vol machtsstrijd is, waardoor hij het heeft verlaten.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In zijn tweet zegt hij dat hij officieel meedoet aan de poging om van BCH de toonaangevende oplossing voor elektronisch geld te maken. Hij beloofde verder om het gebruik van de munt in de echte wereld en bij online verkopers te helpen versnellen, en om het gebruikersbestand van de munt te vergroten.

Hij gaf ook zijn mening over waarom BCH beter is dan BTC, waarbij hij opmerkte dat het lagere kosten en snelle transacties heeft, het is veilig en het is heel gemakkelijk te gebruiken. Hij concludeerde door op te merken dat BCH alle vakjes aanvinkte toen hij zijn onderzoek uitvoerde op zoek naar de te ondersteunen munt, eraan toevoegend dat BCH al werd geïmplementeerd met meer dan 100.000 leveranciers, en het aantal steeg snel.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Dotcom-miljonair heeft nog steeds een doel voor Bitcoin

Zoals sommigen wellicht weten, is Kim een Duits-Finse ondernemer die bijna 20 jaar geleden, begin jaren 2000, voor het eerst beroemd werd. Destijds werd hij een zogenaamde “dotcom-miljonair”. Hij leidde een weelderig leven totdat hij in 2012 in de VS werd veroordeeld voor fraude.

Daarna verhuisde hij naar Nieuw-Zeeland, waar hij aan de slag ging als politiek activist. Hij hoorde ondertussen ook van cryptocurrencies en werd snel een belangrijke pleitbezorger.

Nu wil hij zijn populariteit, netwerk en “geniale marketing” gebruiken om van Bitcoin Cash de ster van de crypto-industrie te maken.

Maar zelfs na alles is hij nog steeds niet helemaal tegen Bitcoin. Hij denkt nog steeds dat de munt een toekomst heeft als waardeopslag, en dat hij als zodanig veel beter functioneert. Hij blijft echter beweren dat BCH gewoon een betere keuze is voor online betalingen. Hoewel velen het eens zijn met de eerste claim, worden de tweede in twijfel getrokken.