Cardano CEO vertelt over de aankomende hard fork

Geschreven door: Ali Raza
januari 13, 2021
  • Cardano heeft het druk gehad na de sluiting van "Fonds 2 van Project Catalyst".
  • De "Mary" hard fork wordt de tweede Cardano hard fork gelinkt aan Goguen.
  • De nieuwe functies op het Cardano netwerk zorgen voor interoperabiliteit voor de DeFi.

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, heeft een update gegeven over de aanstaande Cardano Mary hard fork. In de laatste update zegt hij dat het project multi-asset ondersteuning zal bieden wanneer het volgende maand uiteindelijk live gaat.

Hij deed deze aankondiging tijdens zijn laatste AMA, terwijl de Cardano (ADA) gemeenschap aan het broeden is op wat de nieuwe hard fork te bieden heeft.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Hoewel de functionaliteit een serieuze upgrade heeft ondergaan op het testnet, zegt Hoskinson dat de Hard Fork Combinator (HFC) zal worden overgenomen door het mainnet. Daarnaast komt er meer infrastructuur om voor het uitgebreide UTXO-model te zorgen.

Blokproductie volledig op de community plaatsen

Hoskinson was erg optimistisch over het vooruitzicht van het platform in 2021. Hij zei dat het bedrijf verschillende benaderingen heeft gevolgd om ervoor te zorgen dat het platform volledig klaar is voor wat er in de branche gaat komen.

Hij liet doorschemeren dat er veel overeenkomsten en samenwerkingsverbanden aankomen, ter voorbereiding van de gedecentraliseerde applicaties die op het Cardano-netwerk zullen worden gebouwd.

Hoskinson sprak ook over de vermindering van de gedecentraliseerde parameters van het platform van “D naar 0” in maart. Volgens hem ligt het bedrijf op schema als het gaat om het decentralisatieschema. Met alles op zijn plaats zal Cardano binnenkort een van zijn langetermijndoelen bereiken, namelijk ervoor zorgen dat de blokproductie exclusief in handen is van de gemeenschap.

Vooruitgang geboekt op het Cardano-netwerk

De “Mary” hard fork wordt de tweede Goguen-gekoppelde hard fork op het Cardano-platform na de “Allegra hard fork combiner.”

De nieuwe mogelijkheden op het Cardano-netwerk waren bedoeld om het platform interoperabel te maken voor gedecentraliseerde financiële protocollen (DeFi).

Ook Hoskinson, die ook de CEO is van IOHK, prees de vooruitgang van het Plutus-platformontwikkelingsteam. Volgens hem zal het platform slimme contracten hosten die zijn gemaakt op het Cardano-netwerk. Het zal volgens Hoskinson door gebruikers worden gebruikt, samen met de gedeeltelijke delegatie, hybride portemonnee en andere tools.