SIMBA Chain ontvangt een onderzoekssubsidie van £1,1 miljoen

Geschreven door: Jinia Shawdagor
januari 14, 2021
  • Het nieuwe contract heet ALAMEDA en ging op 6 januari van start.
  • SIMBA Chain zal werken aan een use-case gericht op de Boeing F/A-18 Hornet.
  • Volgens de CEO van SIMBA Chain kan de blockchain de ruggengraat vormen van een effectieve supply chain.

Cloudgebaseerd slim contractplatform SIMBA Chain heeft een onderzoekssubsidie van £ 1,1 miljoen ontvangen van de US Office of Navy Research. Een persbericht onthulde dit nieuws op 13 januari, waarin werd opgemerkt dat de Amerikaanse marine het project had geselecteerd om de toeleveringsketen te helpen verbeteren.

Naar verluidt wordt dit contract het Authenticity Ledger for Auditable Military Enclaved Data Access (ALAMEDA) project genoemd. Door dit initiatief zal SIMBA Chain de taak op zich nemen om een blockchain-gebaseerde oplossing te ontwikkelen die vraagdetectie mogelijk maakt voor belangrijke militaire wapenonderdelen. Door deze stap probeert de Amerikaanse marine belangrijke informatie in realtime te verwerken om de vraag nauwkeurig te voorspellen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens het persbericht zal het werk van SIMBA Chain een use-case ontwikkelen die is gericht op de Boeing F/A-18 Hornet, een straaljager waarvan de eerste versie werd uitgebracht in de jaren tachtig en die tot op heden een belangrijk onderdeel is van de Amerikaanse marine. Volgens de publicatie begon SIMBA Chain op 6 januari aan deze taak op een marinevliegkamp in Jacksonville, Florida. Het SIMBA Chain-team zal de krachten bundelen met het Naval Enterprise Sustainment Technology Team (NESTT) om dit initiatief te voltooien.

In een reactie op dit nieuws zei Steve McKee, de projectleider van NESTT:

“In 2020 heeft het SBIR-programma van het Department of the Navy meer dan $ 30 miljoen toegewezen om innovaties vooruit te helpen om de paraatheid te verbeteren.”

McKee voegde eraan toe dat dit blockchain-initiatief met SIMBA Chain de rol vertegenwoordigt van technologie bij het revitaliseren van militaire faciliteiten en hun systemen. Volgens hem bevorderen proefprojecten zoals deze innovatie en positieve resultaten op de lange termijn.

Een gerenommeerd project

Volgens Joel Neidig, CEO van SIMBA Chain, is de blockchain goed in staat om de ruggengraat te vormen van een effectieve militaire keten. Neidig is van mening dat de blockchain functies heeft zoals onomkeerbaarheid van transacties, onveranderlijkheid en het vermogen om nauwkeurig te worden gecontroleerd, waardoor het de beste kandidaat is voor het beheer van militaire kettingbenodigdheden.

Neidig voegde eraan toe dat hun doel met het pilotprogramma is om de blockchain te gebruiken om de belangrijkste supply chain-interacties tussen FRCSE en het Defense Logistics Agency te verbeteren. Door dit te doen, gelooft hij dat ze in staat zullen zijn om verstoringen, problemen en bedreigingen voor engineering- en onderhoudsactiviteiten tot een minimum te beperken.

De oprichting van SIMBA Chain kwam na vier jaar van een onderzoekssubsidie van het Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) aan de Indiana Technology and Manufacturing-bedrijven en de University of Notre Dame. Sinds de lancering heeft het project naar verluidt talloze contracten opgeleverd voor DARPA, het Amerikaanse ministerie van Energie en het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account