IOST blockchain kondigde ondersteuning aan voor HUSD

Geschreven door: Ali Raza
januari 15, 2021
  • Het team van IOST heeft de integratie van HUSD stablecoin aangekondigd.
  • De stablecoin staat op het punt te worden ingezet.
  • Het team heeft al een aantal voordelen en use-cases aangekondigd.

IOS Foundation publiceerde onlangs een Medium-post waarin het aankondigde dat de IOST-blockchain van plan is stablecoin HUSD te ondersteunen. Om de lancering van de stablecoin te vieren, zullen IOST- en HUSD-teams 35.000 HUSD-tokens verdelen aan IOST-houders.

Gebruikers kunnen HUSD op verschillende manieren gebruiken

HUSD is een aan USD gekoppelde stablecoin die is gemaakt door het technologiebedrijf Stable Universal. Zoals de meeste stablecoins is het 1:1 gekoppeld aan de USD en combineert het de stabiliteit van de dollar met de efficiëntie van blockchain-technologie, zoals de aankondiging aangaf.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Door HUSD aan IOST toe te voegen, hebben IOST-gebruikers toegang tot een veilig en handig hulpmiddel, dat ze voor verschillende gebruiksscenario’s kunnen gebruiken. Enkele van deze gebruiksscenario’s zijn onder meer handelen, betalingen, overmakingen, DeFi, commercie en meer.

De Foundation merkte op dat IOST de eerste batch openbare blockchains zal zijn die ondersteuning voor de stablecoin zal toevoegen, evenals het tweede project buiten Ethereum (ETH) zelf om de stablecoin in te zetten.

HUSD’s aanwezigheid om de IOST DeFi-sector te verbeteren

De inzet van de munt zal een belangrijke mijlpaal zijn voor zowel HUSD als IOST. Op dit moment bevindt de integratie van de munt in de nieuwe blockchain zich in de laatste fase. Nadat het proces is voltooid, kunnen gebruikers accounts registreren in Stable Universal, hun USD storten en HUSD ontvangen op de IOST-blockchain.

Daarna zal de munt een belangrijke rol spelen in de DeFi-sector van IOST, waar hij zal worden gebruikt als een betalingstoken, een brug tussen fiat en crypto, en als opslag van waarde. Als stablecoin kan HUSD gebruikers helpen hun vermogen te behouden dankzij de immuniteit voor prijsvolatiliteit.

Gebruikers kunnen het ook gebruiken om deel te nemen aan nieuwe liquiditeitspools voor toekomstige DEX-en van IOST, en om mee te bouwen en transacties uit te voeren op de blockchain.

Ten slotte lost de toevoeging van de stablecoin een ander groot cryptoprobleem op IOST op. IOST is oorspronkelijk ontstaan als reactie op het schaalbaarheidsprobleem, met de mogelijkheid om 8.000 transacties per seconde aan te bieden. Nu, dankzij de aan de dollar gekoppelde stablecoin, zal het ook de volatiliteit verwijderen.