NEXO ziet een stijging van 440% dankzij Nexonomics

Geschreven door: Ali Raza
januari 15, 2021
  • Het Nexonomics-iniatief van Nexo was een groot succes.
  • Het doel van het project was om het nut van zijn token te verbeteren.
  • Het project kende ook een aantal initiatieven die zowel voor de gebruikers als voor de prijs gunstig waren.

Nexo, een blockchain-gebaseerd leenplatform dat instant crypto-backed leningen aanbiedt, zag de eerste maanden na de lancering van zijn nieuwe initiatief een grote prijsstijging. Het project heeft onlangs de tussentijdse resultaten van de tokenomics-revisie aangekondigd, waarbij enkele nogal interessante gegevens werden onthuld.

De prijs van NEXO stijgt met 440% dankzij het initiatief van vorig jaar

Volgens het project is de tokenomics-revisie, Nexonomics genaamd, vorig jaar op 28 oktober gelanceerd, met een aantal functies voor zijn native token, NEXO. Deze functies waren bedoeld om de waarde en bruikbaarheid van de munt te verbeteren en dienen als basis voor het creëren van een duurzaam tokenomics-model.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Tot nu toe is het initiatief een groot succes geweest, aangezien het token in slechts twee maanden tijd 440% groeide. De prijsstijging leidde het zelfs tot een nieuwe ATH van $ 0,76, die het bereikte rond 19 december 2020. Momenteel is de NEXO prijs iets lager, namelijk $ 0,67.

Tegelijkertijd bereikte de munt $ 4 miljard aan beheerd vermogen, terwijl hij meer dan $ 5 miljard verwerkte.

Zijn managing partner en mede-oprichter, Antoni Trenchevv, verklaarde dat Nexonomics verder gaat dan het stimuleren van de instroom van klanten en fondsen. Het gaat over het grotere geheel, gericht op het upgraden van het nut van het token, het behouden van de prijs en het bouwen van een solide basis voor financiën. Het was nooit een doel om vluchtige ATH’s te raken of snelle oplossingen aan te bieden.

Nexonomics helpt Nexo naar de positie van een toonaangevend project

Nexo begon zijn concurrenten in te halen na de eerste releases van Earn UP en Earn in NEXO – zijn tokenomics-revisie. Hierdoor kon het stijgen en een van de toonaangevende projecten worden voor de beste opbrengsten voor 10 crypto’s.

Het platform heeft 166% hogere tarieven behaald dan de op één na beste aanbieder van rentebetalingen, terwijl tot 60% van zijn gebruikers ervoor kiest om rentebetalingen te ontvangen in NEXO.

Het project werkte ook aan het toegankelijker maken van zijn diensten, het stimuleren van crypto-acceptatie, het verlagen van de drempel voor beloningen en meer. Het hielp zelfs het rendement van de NEXO-houders te vergroten door een terugkoopprogramma van $ 12 miljoen te lanceren. Tegelijkertijd hielp het de prijs van het token zijn ware waarde weer te geven. Zijn Nexonomics had zelfs een eindejaarscampagne Earn X3 in BTC, wat een groot succes was. Het was zelfs zo succesvol dat de nieuwe gebruikers meer dan $ 1 miljoen aan verschillende bonussen kunnen verdienen, die vandaag, 15 januari, in BTC worden uitbetaald. Voorlopig is het plan om het Nexonomics-initiatief in 2021 voort te zetten.