Huobi Global werkt met BCB voor een Europese fiat-gateway

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on jan 19, 2021
  • Door dit partnerschap sluit Huobi zich aan bij Bitstamp, de enige andere beurs die BLINC van BCB gebruikt.
  • Huobi's Ciara Sun gelooft dat deze zet klanten een betere ervaring zal bieden.
  • Ben Sebley zei dat BCB binnenkort zal samenwerken met meer beurzen.

Huobi Global heeft de handen ineen geslagen met de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde gereglementeerde crypto betaaldiensten firma BCB Group. Een rapport onthulde dit nieuws op 18 januari, waarin werd opgemerkt dat deze samenwerking de Europese klanten van Huobi Global betrouwbare fiat op / afritten zal bieden. Afgezien hiervan zal Huobi Global ook zijn OTC-handelsdesks kunnen aansluiten op het banksysteem in het VK en Europa als geheel. Als gevolg hiervan kunnen de gebruikers van het OTC-platform van Huobi direct transacties in euro’s en ponden afronden via het BLINC-netwerk van BCB.

Volgens het rapport heeft Huobi deze prestatie ontgrendeld nu deuren beginnen te openen voor cryptobedrijven. Nog niet zo lang geleden moesten cryptogerelateerde bedrijven hemel en aarde verplaatsen om de diensten van een bank veilig te stellen die een toegangspoort tot fiat-valuta’s zou bieden. Als gevolg hiervan opereerden tal van toonaangevende beurzen op een crypto-naar-crypto basis.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens Oliver von Landsberg-Sadie, de oprichter en CEO van BCB Group, had Huobi geen Europese fiat gateway. Hoewel hij gelooft dat de lat voor het krijgen van een fiat-gateway hoog ligt, zei Landsberg-Sadie dat Huobi door verschillende belangrijke hoepels sprong voordat het uiteindelijk een partnerschap aanging met BCB. Door deze samenwerking zal BCB Huobi een robuuste infrastructuur bieden om de beurs te helpen naadloos te handelen. Landsberg-Sadie voegde eraan toe dat Huobi het heerlijk zou vinden te weten dat zijn transacties plaatsvinden op een regelgevende en goed gecontroleerde manier.

Een gestroomlijnde en compliant partner

In een reactie op dit strategische partnerschap zei Ciara Sun, VP en Head of Global Business bij Huobi, dat de uitwisseling zich terdege bewust is van het belang van zowel een conforme als gestroomlijnde service. Ze voegde eraan toe dat de samenwerking met BCB Huobi in staat stelt een Europese fiat-service aan te bieden, die zich houdt aan de wetten van de regels van de regio. Bovendien zou deze samenwerking volgens Sun de klanten van Huobi in Europa een vlotte en probleemloze gebruikerservaring laten ervaren.

Door deze ontwikkeling is Huobi lid geworden van Bitstamp, de enige andere toonaangevende crypto-uitwisseling die gebruikmaakt van het BLINC-betalingsnetwerk van BCB. Hoewel BCB met Coinbase en Kraken werkt, zijn deze uitwisselingen geen onderdeel van BLINC. Ben Sebley, een partner bij BCB Group, merkte echter op dat het bedrijf na Huobi van plan is om binnenkort nog een paar beurzen te bankieren.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld