Chinese steden kondigen steun aan voor digitale yuan-proeven

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on jan 26, 2021
  • Peking zal zich aansluiten bij andere toonaangevende steden.
  • Volgens experts uit de industrie zal dit helpen de inspanningen van China te versterken.
  • Experts denken ook dat de lancering van DCEP een robuuste digitale financiële dienstensector zal creëren.

Meerdere Chinese steden zijn van plan pilots te ondersteunen van de digitale valuta van de soevereine centrale bank van het land, genaamd Digital Currency Electronic Payment (DCEP). Deze plannen maken deel uit van de werkplannen van de steden voor het jaar. Onder de steden die plannen hebben aangekondigd om DCEP-proeven te ondersteunen, zijn onder meer Peking, de hoofdstad van China, en Shanghai.

Volgens de burgemeester van Peking, Chen Jining, is de stad van plan dit jaar de ontwikkeling van innovatieve demonstratiezones voor FinTech en professionele diensten te versnellen. Jining voegde eraan toe dat Peking ook de pilottoepassing van de digitale yuan zou promoten. Hij maakte deze opmerkingen toen hij een rapport van de lokale overheid overhandigde tijdens de openingsceremonie van de vierde zitting van het 15e gemeentelijk volkscongres in Peking.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Naast Peking wil Shanghai dit jaar ook de pilotprogramma’s van DCEP steunen. De burgemeester van de stad, Gong Zheng, zei dat Shanghai door zou gaan met zijn plannen om financieel open te staan en de digitale yuan te promoten. Zheng zei dit terwijl hij op 24 januari een werkverslag van de overheid afleverde.

Op dezelfde dag beloofde Ma Xingrui, de gouverneur van de provincie Guangdong in Zuid-China, ook dat de autoriteiten hard zouden werken om Shenzhen te helpen uitgroeien tot een innovatie-pilotzone voor DCEP. De verklaring van Xingrui kwam nadat Shenzhen op 20 januari begon met de derde ronde van DCEP-proeven, waarbij 20 miljoen digitale yuan (ongeveer £ 2,26 miljoen) werd verdeeld onder de inwoners van het district Longhua.

De lancering van DCEP krijgt snel vorm

Volgens veteranen uit de industrie geven Chinese topsteden die steun aankondigen voor digitale yuan-pilots aan dat het land klaar is om de reikwijdte van DCEP-onderzoeken uit te breiden. Als gevolg hiervan zal China een sterke basis hebben gelegd voor de lancering van de munt, aangezien andere landen blijven worstelen om deze prestatie te bereiken.

Volgens een in Shenzhen gevestigde crypto-expert zijn de pilotprogramma’s slechts het topje van een enorme ijsberg. De expert is van mening dat zodra DCEP live gaat, het de Chinese financiële sector zal transformeren en een robuuste digitale financiële dienstensector zal creëren ter waarde van miljarden yuan.

Dit nieuws komt nadat China in 2020 voor het eerst DCEP-tests heeft uitgerold, waar ze in een paar maanden tijd snel zijn uitgebreid van kleinschalige gesloten tests naar grootschalige open tests. De proeven vonden plaats in verschillende toonaangevende Chinese steden, waaronder Suzhou, Chengdu, Xiongan New Area en de eerder genoemde steden in Shenzhen en Shanghai.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld