PayPal onthult plannen over op crypto gerichte bedrijfseenheid

Geschreven door: Jinia Shawdagor
februari 4, 2021
  • PayPal maakt plannen bekend om een bedrijfseenheid uit te rollen gericht op crypto.
  • Volgens de CEO zullen gebruikers met deze ontwikkeling hun cryptovaluta kunnen uitgeven.
  • PayPal verwacht de service voor het einde van Q1 2021 te lanceren.

PayPal is van plan te investeren in een nieuwe speciale business unit die zich bezighoudt met crypto en digitale valuta. Een rapport maakte dit nieuws op 3 februari bekend, waarbij bronnen werden genoemd die bekend waren met de activiteiten van de organisatie. Naar verluidt maakt de geleidelijke verschuiving van het bedrijf naar crypto deel uit van een breder doel om het toekomstbestendig te maken.

Volgens het rapport bracht Dan Schulman, CEO van PayPal, deze plannen aan het licht tijdens de winstdag van het bedrijf. Hij legde uit waarom het bedrijf had besloten om all-in te gaan op crypto en zei dat het huidige financiële systeem verouderd is. Schulman voegde eraan toe dat PayPal door deze stap het financiële systeem van de volgende generatie zou aanboren, waar het voltooien van transacties vrijwel onmiddellijk en kosteneffectief zou zijn.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Schulman merkte verder op dat PayPal een toekomst voor ogen heeft die eerlijke kansen creëert voor iedereen om betrokken te raken bij de digitale economie. Daartoe zei hij dat het bedrijf zwaar investeert in zijn nieuwe business unit crypto-, blockchain- en digitale valuta om deze meer inclusieve toekomst vorm te geven.

Een belangrijke stap in de richting van massale acceptatie

In zijn toespraak merkte Schulman verder op dat het bedrijf van plan is om de toekomst van financiën vorm te geven door zijn klanten hun cryptosaldo te laten gebruiken om transacties te voltooien nadat ze goederen of diensten hebben gekocht bij 29 miljoen handelaars die PayPal-betalingen ondersteunen. Volgens hem wil het bedrijf deze feature voor het einde van Q1 uitrollen. Hij voegde eraan toe dat het bedrijf hoopt in de komende maanden zijn eerste internationale markt te lanceren. Afgezien van dit, probeert PayPal binnenkort een Venmo-integratie met crypto mogelijk te maken.

Hoewel deze plannen de toewijding van PayPal tonen om de opkomende sector te omarmen, zei Schulman dat ze slechts het topje van een enorme ijsberg zijn, met betrekking tot de routekaart van het bedrijf rond crypto, blockchain en digitale valuta. Hij maakte ook van de gelegenheid gebruik om te onthullen dat de gebruikers die zich hebben aangemeld voor crypto hun app nu twee keer zo vaak lanceren als voorheen. Dit nieuws komt nadat PayPal vorig jaar oktober een cryptoservice heeft uitgerold voor in aanmerking komende in de VS gevestigde rekeninghouders. Door deze lancering stond het bedrijf de geselecteerde gebruikers toe om cryptocurrencies rechtstreeks vanaf hun PayPal-rekeningen te kopen, aan te houden en te verkopen. Het bedrijf werkte samen met Paxos Trust Company, een gereguleerde leverancier van cryptoproducten en -diensten, om deze dienst mogelijk te maken.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account