Dash rapporteert een indrukwekkende groei in handelsvolumes

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on feb 5, 2021
  • Dash (DASH) zag een grote stijging van het handelsvolume in 2020.
  • Volgens het recente rapport van Dash Core Group steeg het volume met 282%.
  • Dash zag een toename in gebruikers en retailbetalingen, vooral na de samenwerking in januari met Craypay.

Dash (DASH) is een van de grootste privacymunten en een digitale valuta-analoog voor elektronisch geld. Ondanks dat de wereld steeds onvriendelijker wordt ten opzichte van privacymunten, heeft DASH schijnbaar een aanzienlijke stijging van zijn handelsvolumes voor 2020 ervaren, evenals andere aspecten.

DASH ziet het handelsvolume met 282% stijgen voor 2020

Dash Core Group hield gisteren, 4 februari, zijn Q4 livestream. Tijdens de livestream meldden ze dat DASH een stijging zag in de gemiddelde dagelijkse handelsvolumes, gebruikers en retailbetalingen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De gemiddelde handelsvolumes in 2020 schoten met 282% omhoog in vergelijking met het jaar ervoor. Het project zag het cijfer groeien van $ 9,8 miljoen naar $ 37,4 miljoen, met een gemiddelde stijging op kwartaalbasis van bijna 50%.

Het team van het project meldde verder dat het totale betalingsvolume $ 916 miljoen bereikte, wat ook een enorme stijging van 80% is ten opzichte van het jaar ervoor. De waarde van de commerciële betalingen steeg met ongeveer 37,3% op jaarbasis.

Dit vertaalt zich naar ongeveer 22.000 transacties per dag, wat meer is dan wat zowel Bitcoin als Bitcoin Cash ervaren.

DASH wordt door duizenden winkels geaccepteerd

Volgens het rapport is de DASH-munt een geaccepteerde betaalmethode bij duizenden online winkels en winkels. Met andere woorden, de algemene acceptatie van de privacymunt vordert goed. Bovendien beweerde de Core Group dat Dash beter presteerde dan BTC als het gaat om het aantal fysieke retailers dat het in de VS accepteert. Zo was het tenminste in januari.

Dit is echter begrijpelijk, aangezien het project onlangs samenwerkte met CrayPay, een loyaliteitsprogramma in de VS. Als gevolg hiervan werd DASH een munt die kan worden gebruikt voor aankopen bij de meeste grote retailers in het land, zoals CVS, Eagle, Domino’s, Door Dash, Gap en anderen.

Maar Dash heeft onlangs ook moeilijkheden ondervonden, toen het in januari 2021 een nieuwe golf van beursschrappingen zag. Opnieuw werd de munt – naast Monero en Zcash – van verschillende platforms geschrapt, waaronder Bittrex. Dash probeerde terug te vechten en beweerde dat de privacyfunctionaliteit niet groter is dan die van Bitcoin, maar het label van privacymunt weegt zwaar op Dash.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld