IOTA (MIOTA) en Dell werken samen aan Project Alvarium

Geschreven door: Ali Raza
februari 13, 2021
  • Het eerste project werd twee jaar geleden door Dell geïntroduceerd.
  • Het partnerschap stelt bedrijven in staat om gegevens effectief te evalueren.
  • Project Alvarium kan worden gebruikt om de authenticiteit van gegevens te garanderen.

IOTA Foundation heeft een samenwerking aangekondigd met Dell Technologies met de focus om een tool te ontwikkelen om de authenticiteit van data te meten.

De tool, genaamd Alvarium, is bedoeld om bedrijven te helpen de verkregen gegevens goed te evalueren voordat ze in applicaties worden gebruikt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Alle bedrijven begrijpen het belang van het uitvoeren van gedetailleerde projecten en bedrijfsopdrachten op basis van echte gegevens. Maar met blockchain-technologie kan datameting en -analyse nog beter, aldus het Project Alvarium-team.

Het team verklaarde dat als gegevens worden gemanipuleerd en niet correct worden gebruikt, dit kan leiden tot slechte besluitvorming in bedrijven.

De IOTA-stichting is een gedecentraliseerd netwerk en een open-sourceprotocol gewijd aan het internet der dingen (IoT). Het is niet duidelijk hoe dit partnerschap de interesse om IOTA (MIOTA) te kopen zal vergroten of dat de prijs van het token kan worden beïnvloed.

Het project werd aanvankelijk gelanceerd in 2019

Met Project Alvarium worden gegevens goed gecontroleerd voordat apps deze gaan toepassen, waardoor er minder ruimte is voor applicatiefouten. Het project is gericht op alle apps die grote hoeveelheden gegevens gebruiken. Het hoopt ervoor te zorgen dat de gegevens veilig te gebruiken zijn.

Project Alvarium begon in 2019 na de ontwikkeling van een soortgelijk project dat bekend staat als Data Confident Fabric (DCF). Na de oprichting van DCF werd het opnieuw vormgegeven met behulp van het streams-framework van IOTA, waarbij de vitale schaalbaarheid en beveiliging werd toegevoegd om vertrouwen in de gegevens te garanderen.

Project Alvarium komt ten goede aan grote bedrijven

Sommige grote bedrijven vinden het altijd moeilijk om met een grote hoeveelheid gegevens om te gaan. Soms zijn ze niet in staat om de authenticiteit van de gegevens voor gebruik te verifiëren. Project Alvarium zal de initiële integratie mogelijk maken van de software en hardware van bedrijven, die een hoog niveau van toezicht en naleving van hoge wettelijke eisen vereisen.

Het team wees op de wereldwijde pandemie als een realistische situatie waarin Alvarium erg nuttig zou kunnen zijn. De COVID-19 pandemie veroorzaakte vorig jaar meerdere lockdowns en het team verklaarde dat Alvarium zou zijn gebruikt om effectief gegevensbeheer te garanderen.

Bedrijven keren terug naar traditionele methoden wanneer ze hun invoergegevens in besluitvormingssystemen niet kunnen vertrouwen.