Morgan Stanley’s investeringsarm verkent BTC-investeringen

Geschreven door: Jinia Shawdagor
februari 15, 2021
  • Counterpoint Global heeft eerst de goedkeuring nodig van toezichthouders.
  • De aankoop van BTC van Counterpoint Global zou de tweede investering van Morgan Stanley in BTC zijn.
  • Het personeel van Morgan Stanley gelooft dat BTC de dollar kan vervangen.

Morgan Stanley’s investeringsarm Counterpoint Global, die meer dan £ 108 miljard waard is, overweegt Bitcoin (BTC) toe te voegen aan zijn lijst met mogelijke investeringsopties. Een rapport onthulde dit nieuws op 13 februari, waarbij bronnen werden genoemd die bekend waren met de activiteiten van het bedrijf. Counterpoint Global, dat bekend staat om zijn expertise in het selecteren van groeiaandelen, onderzoekt naar verluidt of cryptocurrencies een geschikte investeringsoptie zouden zijn voor zijn klanten. Het bedrijf zou echter de goedkeuring van zijn moedermaatschappij en verschillende toezichthouders nodig hebben voordat het in BTC investeert.

Volgens het rapport zou de goedkeuring van deze plannen door Morgan Stanley ervoor zorgen dat Counterpoint Global een van de topbedrijven wordt die een spraakmakende investering doen in de toonaangevende cryptocurrency. Als deze plannen worden gerealiseerd, zal Morgan Stanley zijn tweede investering in BTC veiligstellen, aangezien het bedrijf momenteel een belang van 11% heeft in MicroStrategy, een inlichtingenbedrijf dat momenteel 71.000 BTC bezit.

Een significante verschuiving in sentiment

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Naar verluidt merkte James Faucette, een analist van Morgan Stanley, eerder op dat de waarde van BTC nul zou kunnen zijn. Destijds handelde de toonaangevende cryptocurrency op £ 11.520. Faucette maakte deze opmerkingen in een onderzoeksnota genaamd Bitcoin Decrypted, en gaf redenen waarom BTC misschien geen echte waarde heeft. Volgens hem is BTC geen echte valuta en ook geen fysiek object zoals goud. Als zodanig mist de munt intrinsieke waarde.

De investeringsbank heeft sindsdien echter een sentimentverschuiving ondergaan met betrekking tot BTC. In een recent rapport verklaarde Ruchir Sharma, hoofd van de opkomende markten en hoofdstrateeg van Morgan Stanley, dat BTC de Amerikaanse dollar zou kunnen vervangen. Volgens Sharma gelooft Morgan Stanley dat BTC het natuurlijke pad van uitvindingen volgt, waarbij de eerste rente afkomstig is van VC’s, gevolgd door hedgefondsen en tot slot Wall Street-bedrijven.

Hoewel Sharma beweert dat BTC de Amerikaanse dollar niet snel zal vervangen, gelooft hij dat traditionalisten die het potentieel ervan negeren, dit op eigen risico doen.

Dit nieuws komt naarmate meer reguliere organisaties in de crypto-sector blijven duiken. De meest recente aankondiging was van Tesla, fabrikant van elektrische voertuigen. Na Tesla zei Twitter ook dat het de acceptatie van BTC overwoog.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account