Cape Cod Healthcare (CCHC) ontvangt BTC donaties

Geschreven door: Jinia Shawdagor
februari 23, 2021
  • De donateur heeft een geschiedenis in het helpen van het ziekenhuis.
  • De IRS stelt liefdadigheidsgeschenken vrij van belasting.
  • Volgens de senior vice-president van CCHC is BTC een aantrekkelijke troef om donaties te doen.

Cape Cod Healthcare (CCHC), een toonaangevend non-profit medisch centrum in Cape Cod, Massachusetts, heeft Bitcoin (BTC) donaties ontvangen ter waarde van £ 567.650. Een rapport onthulde dit nieuws op 19 februari, waarbij werd opgemerkt dat het ziekenhuis twee bijdragen ontving, elk ter waarde van £ 283.830. Naar verluidt was de donateur, die anoniem wilde blijven, in het verleden een fervent voorstander van de zorginstelling. Dit was echter de eerste keer dat ze in BTC doneerden.

Volgens het rapport heeft de donateur het ziekenhuis de afgelopen maand een e-mail gestuurd met de vraag of ze BTC-donaties accepteren. Aangezien het ziekenhuis op dat moment geen BTC kon accepteren, deed het relevant onderzoek en kreeg het de goedkeuring van zijn financiële afdeling en zijn CEO, Mike Lauf, voordat het overging tot het opzetten van een donatieadres.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Naar verluidt genereert het account een aangepaste QR-code, die donateurs kunnen scannen om BTC te doneren. Nadat het BTC-adres van het ziekenhuis operationeel was, stuurde de donateur op 28 januari de eerste bijdrage, gevolgd door die op 19 februari. Via de QR-code kunnen ook andere donateurs het ziekenhuis BTC op elk moment schenken.

In een reactie op hoe de schenking de manier waarop CCHC bijdragen heeft veranderd, heeft veranderd, zei Christopher Lawson, senior vice president en chief development officer van CCHC.

We komen uit een periode tijdens COVID waarin donaties voor veel mensen moeilijk te verkrijgen waren. Dit laat mensen weten dat we de mogelijkheid hebben om deze cryptocurrencies te accepteren als donatie, en dat we de infrastructuur hebben.

Een effectief instrument voor donaties

Volgens Lawson ontdekte CCHC dat de Internal Revenue Service (IRS) voorschriften heeft voor digitale valuta, inclusief donaties en geschenken. Het ziekenhuis ontdekte dat liefdadige BTC-donaties geen belastingen opleveren. De schenker hoeft dus geen winst of verlies aan de fiscus te melden.

Door deze belastingvrijstelling is BTC een aantrekkelijke aanwinst voor schenkingen. Hij voegde eraan toe dat het krijgen van BTC-donaties de maximale impact op de waarde heeft. Afgezien hiervan hoeft de entiteit aan de ontvangende kant van de bijdrage geen winst te rapporteren. Daartoe gelooft hij dat andere non-profitorganisaties, waaronder musea en universiteiten, binnenkort BTC en andere cryptocurrencies als gift zullen gaan accepteren.

Door de bezorgdheid van CCHC over de wilde prijsschommelingen van BTC heeft het ziekenhuis echter besloten om alle BTC-donaties onmiddellijk uit te betalen om waardeverlies te voorkomen.