Jack Dorsey schenkt 1 BTC aan Bitcoin kernontwikkelingsgroep

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on feb 24, 2021
  • Met de gedoneerde gelden wil Brink het BTC-protocol en -netwerk versterken.
  • De groep ontving onlangs een 501 (c) (3) -status van de IRS.
  • Door het leiderschap van Jack Dorsey investeerde Square nog eens £120 miljoen in BTC.

Jack Dorsey, de CEO van socialemediagigant Twitter, heeft 1 BTC gedoneerd aan Brink, een non-profit Bitcoin Core-ontwikkelingsgroep. Het Brink-team heeft dit bullish nieuws op 23 februari via een tweet onthuld. Naar verluidt zullen de gedoneerde fondsen van Dorsey naar de verdere ontwikkeling van het technologische raamwerk van Bitcoin gaan.

De organisatie ging verder met het delen van details van haar donatiepagina, waardoor andere crypto-adoptanten werden gevraagd om bij te dragen in BTC, Lightning of Dollars. Met deze fondsen wil de groep het Bitcoin-protocol en -netwerk versterken door middel van onderzoek en ontwikkeling. Het is ook bedoeld om de gemeenschap van Bitcoin-ontwikkelaars te ondersteunen door middel van financiering, onderwijs en mentoring.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Dit nieuws kwam vlak na het nieuws van Brink dat de Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS) het een 501 (c) (3) -status had verleend. Brink legde uit hoe deze status het donatieproces zou stroomlijnen, en zei dat de belastingbetalers het nu kunnen ondersteunen en een aftrek van hun federale inkomstenbelasting kunnen claimen. Afgezien hiervan merkte het bedrijf op dat schenkingen van op lange termijn gewaardeerde activa zoals BTC geen vermogenswinstbelasting oplopen. Als zodanig kunnen ze worden geclaimd als aftrekpost voor de inkomstenbelasting voor de volledige marktwaarde.

Pro-crypto leiderschap

Vorig jaar prees Dorsey in een interview de whitepaper van BTC:

De Bitcoin whitepaper is een van de meest baanbrekende werken van de informatica van de afgelopen 20-30 jaar. Bitcoin is als poëzie,

Hoewel Twitter Bitcoin nog moet adopteren, onderzoekt het bedrijf de acceptatie van BTC. Eerder deze maand onthulde Ned Segal, de CFO van Twitter, dat het bedrijf overweegt zijn werknemers of verkopers in BTC te betalen als ze daarom vragen. Afgezien hiervan maakte Segal bekend dat Twitter erover nadacht om BTC aan zijn balans toe te voegen.

Hoewel Twitter momenteel op het hek zit met betrekking tot de acceptatie van BTC, wil Square, een financiële dienstverlener die Dorsey mede-oprichtte en waarin hij als CEO fungeert, graag investeren in de leidende valuta. Na eind vorig jaar voor £ 35,35 miljoen aan BTC te hebben gekocht, deed Square op 23 februari nog eens £ 120,02 miljoen aan investeringen. Dorsey legde uit waarom het bedrijf de BTC verdubbelde, en merkte op dat het internet een eigen valuta nodig heeft, en Square gelooft dat BTC het meest geschikt is voor deze taak.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld