Enjin (ENJ) is de afgelopen 3 dagen 59% gestegen

Geschreven door: Ilija Rankovic
februari 26, 2021
  • Enjin Token is, aangewakkerd door de stijgende populariteit van de NFT-markt, gestimuleerd.
  • De cryptocurrency won de afgelopen drie dagen 59%.
  • ENJ vecht momenteel voor het prijsniveau van $0,599.

De NFT-markt krijgt de laatste tijd veel aandacht en Enjin loopt voorop in deze crypto-subsector. Dus, wat kunnen we verwachten van de NFT-markt en Enjin, en moet u nu in ENJ investeren?

Fundamentele analyse: toename van de populariteit van de NFT-markt verbeterde de positie van Enjin

Enjin is een project dat in 2009 begon als een gaming-communityplatform, maar in 2017/2018 uitgroeide tot een heel blockchain-gebaseerd ecosysteem. Het is momenteel de hoogst genoteerde cryptocurrency naar marktkapitalisatie in de sector van NFT’s en verzamelobjecten.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Enjin is behoorlijk veerkrachtig geweest tegen de huidige neergang van de markt, voornamelijk als gevolg van een toename van de vraag naar zijn token. Deze toename van de vraag veroorzaakte een prijsstijging (of in dit geval het uitblijven van prijsdaling). Bovendien heeft de NFT-marktleider een enorme adoptiegolf gezien van zowel niet-blockchain gebaseerde bedrijven als crypto beurzen.

ENJ boekte een week-op-week winst van 3,95%, waarmee het zowel het verlies van 12,33% van BTC als het verlies van 22,16% van ETH overtrof. Enjin is momenteel de 91ste grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, met een waarde van $ 500,80 miljoen.

Op het moment van schrijven handelt ENJ voor $ 0,586, wat een prijsstijging van 42,87% vertegenwoordigt in vergelijking met de waarde van de vorige maand.

ENJ/USD technische analyse: Enjin klaar om $0,6 te halen?

Enjin token had drie ongelooflijke handelsdagen ondanks de huidige marktdaling. De cryptocurrency vond sterke ondersteuning in de 50% Fib-retracementzone na een daling van de $ 0,667 hoogtepunten. De huidige push wordt gevoed door een groter volume, waarbij ENJ probeert het 23,6% Fib-retracementniveau van $ 0,599 te doorbreken.

Het eerste sterke weerstandsniveau van Enjin is momenteel de $ 0,599, terwijl de cryptocurrency ondersteuning kan vinden in zowel het 38,2% Fib-retracementniveau van $ 0,515 als de 21-daagse EMA.

ENJ/USD daily chart
ENJ/USD dagelijkse grafiek

De RSI van ENJ op het dagelijkse tijdsbestek is, na bijna een week dalen, van richting veranderd in stijgend. De huidige waarde ligt op 60,37.

ENJ/USD 1-hour chart
ENJ/USD 1-uur grafiek

Als we inzoomen op het uurlijkse tijdsbestek, kunnen we zien dat Enjin zich momenteel in een soort driehoekspatroon bevindt. De cryptocurrency vond sterke ondersteuning in zijn EMA van 21 uur en streeft ernaar om het 23,6% Fib-retracementniveau van $ 0,599 te halen.

Als ENJ erin slaagt $ 0,6 te bereiken, zal het hoogstwaarschijnlijk handelen tussen het en het volgende weerstandsniveau van $ 0,635. De beweging ervan zal echter ook worden beïnvloed door de algemene beweging van de cryptomarkt.