Idealista is van plan BTC te accepteren als betaling

Geschreven door: Jinia Shawdagor
februari 26, 2021
  • Het appartement beslaat 44 vierkante meter en kost 3,5 BTC (ongeveer £113.732,33).
  • De koper moet de onroerendgoedbelasting, de notaris en de registratierechten in euro's betalen.
  • Inviertis en Kasaz boden de technologie aan die deze verkoop ondersteunt.

Idealista, een gerenommeerd Spaans vastgoedplatform, biedt een appartement in Barcelona te koop aan in Bitcoin (BTC). Het bureau maakte dit nieuws bekend via een persbericht op 22 februari en merkte op dat iedereen die geïnteresseerd is in het onroerend goed moet betalen met BTC. Naar verluidt werkte Idealista samen met Inviertis en Kasaz om de technologie te verwerven die deze vastgoedvermelding ondersteunt.

Volgens het persbericht bevindt het appartement zich in de wijk Ciutat Vella, een paar meter van Rambla Cataluña, in het centrum van Barcelona. Het pand staat voor 3,5 BTC (ongeveer £ 113.732,33) te koop. De koper moet echter de belastingen, notaris- en registratierechten in euro’s betalen. Het bureau legde uit waarom het volledige bedrag niet in BTC kan worden betaald en zei dat alles langzamer gaat wanneer de administraties het overnemen.

De vastgoedsector blijft crypto omarmen

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens het persbericht zal het aanbod van Idealista het eerste in zijn soort in het land zijn, aangezien geïnteresseerde kopers alle afspraken online moeten maken. Het is echter niet de eerste verkoop van onroerend goed in Spanje die BTC als betaling heeft geaccepteerd. In 2018 voltooide Mister Piso, een ander makelaarskantoor, de allereerste BTC-vastgoedtransactie in Spanje. De deal was echter, in tegenstelling tot die van Idealista, grotendeels traditioneel, met als enige bijzonderheid dat het bureau betalingen in BTC accepteerde. Naar verluidt waren de rest van de processen in de transactie op papier gebaseerd.

Dit nieuws komt naarmate de vastgoedsector blijft opwarmen voor cryptobetalingen. Zo heeft Antalya Homes, een Turks makelaarskantoor, twee jaar geleden negen panden in BTC verkocht. In 2019 bood de toonaangevende Australische vastgoedontwikkelaar, Linzen Property Group, investeerders over de hele wereld ook de kans om eersteklas onroerend goed in Brisbane te kopen met behulp van BTC. Het terrein in kwestie was Dakabin Crossing, dat 3,75 hectare beslaat. Naar verluidt wilde het bedrijf BTC accepteren voor 40 wooneenheden in de woongemeenschap.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account