Kraken probeert zijn waardering te verdubbelen

Geschreven door: Jinia Shawdagor
februari 26, 2021
  • De beurs is naar verluidt in gesprek met toonaangevende beleggingsondernemingen.
  • Volgens bronnen kan de waardering van Kraken sterk oplopen.
  • De beurs zette onlangs een nieuw record qua dagvolume van £2,88 miljard.

Kraken Digital Asset Exchange, een toonaangevende in de VS gevestigde crypto beurs in termen van spot-handelsvolume, voert gesprekken met gerenommeerde beleggingsondernemingen om een nieuwe financieringsronde te openen. Een rapport onthulde dit nieuws op 26 februari, waarbij bronnen werden genoemd die bekend waren met de kwestie. Door middel van deze financieringsronde wil het bedrijf zijn waardering verhogen tot meer dan £ 7,2 miljard.

Volgens het rapport is Kraken in gesprek met bedrijven zoals Fidelity, Tribe Capital en General Atlantic over zijn vermeende financieringsronde. De bronnen, die anoniem wilden blijven, zeiden dat de voorwaarden van de deal, inclusief de details van de hoofdinvesteerders, nog niet definitief zijn. Eén beweerde echter dat de waardering van Kraken, afhankelijk van de vraag, meer dan £ 14,2 miljard zou kunnen stijgen. De vertegenwoordigers van Kraken, Tribe Capital, Fidelity en General Atlantic bleven met gesloten mond over deze plannen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Dit nieuws komt nadat Kraken £ 9,71 miljoen heeft opgehaald via een financieringsronde op Bank to the Future, een cryptovriendelijk investeringsplatform in 2019. Deze financieringsronde telde 2.264 investeerders en zag de waardering van Kraken tot boven £ 2,88 miljard stijgen.

Concurreren met de besten in zijn klasse

Kraken heeft ernaar gestreefd naam te maken in de groeiende lijst van crypto-uitwisselingen. Zo zorgden de inspanningen van de beurs ervoor dat het op 22 februari een nieuw record voor het dagelijkse handelsvolume registreerde. Naar verluidt faciliteerde de beurs de spothandel in cryptovaluta ter waarde van meer dan £ 2,88 miljard. In de afgelopen 24 uur verwerkte Kraken ongeveer £ 1,44 miljard cryptotransacties.

Afgezien hiervan onthulde een woordvoerder van Kraken dat de crypto-beurs in januari van dit jaar £ 40,22 miljard waard was. Naar verluidt was dit cijfer groter dan wat de uitwisseling in heel 2019 heeft afgehandeld. In het licht van deze prestaties zei de vertegenwoordiger dat de uitwisseling bezig was met het uitbreiden van zijn diensten.

Ondanks deze ontwikkelingen moet Kraken zijn grotere rivaal, Coinbase, nog evenaren , die wordt gewaardeerd op bijna £ 71,9 miljard. In de afgelopen 24 uur registreerde Coinbase een volume van £ 2,77 miljard, wat Kraken’s £ 1,44 miljard verreweg overtreft. Afgezien hiervan diende Coinbase op 25 februari een aanvraag in voor directe notering nadat de omzet in 2018 meer dan verdubbeld was. Naar verluidt had het bedrijf een omzet van meer dan £ 1,01 miljard in 2020, wat een aanzienlijke stijging is ten opzichte van de £ 347,27 miljoen in 2019.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account