Cardano onttroont BNB als derde grootste cryptocurrency

Geschreven door: Ali Raza
februari 27, 2021
  • Cardano (ADA) heeft nu een marktkapitalisatie van $39,6 miljard.
  • De afgelopen week presteerde Cardano boven verwachting ondanks de bearmarkt.
  • Cardano's prijsstijging wordt gevoed door IOKH's samenwerkingsovereenkomsten.

De cryptomarkt heeft deze week een grote terugval gezien, maar sommige crypto-activa presteren nog steeds boven verwachting.

Een van die cryptocurrencies is Cardano (ADA). De munt heeft de BNB van Binance nu ingehaald voor de derde plaats als het gaat om marktkapitalisatie. BNB klom ook pas onlangs naar de derde plek, maar dit was van korte duur vanwege de heropleving en marktgroei van ADA.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

ADA heeft de afgelopen weken geweldig gepresteerd, maar legde de lat deze week nog hoger toen Bitcoin de grootste prijsdaling in de geschiedenis had.

Cardano presteert ondanks de dalende markt

Op het moment van schrijven is de marktkapitalisatie van Cardano (ADA) $ 39,6 miljard, wat ongeveer $ 4,5 miljard hoger is dan de marktkapitalisatie van BNB. Hoewel BNB deze week goed presteerde, waren de prestaties van ADA gewoon spectaculair en veel hoger dan elke andere cryptocurrency in de top 10.

In de afgelopen 24 uur is de cryptocurrency met maar liefst 18,76 procent gegroeid. Maar de totale winst gedurende de week is 30 procent. Dit cijfer verschilt nogal van zijn concurrenten, waarbij Ethereum (ETH) maar liefst 22 procent verloor, terwijl Bitcoin (BTC) de afgelopen week met 15 procent in waarde is gedaald.

BNB verloor ook ongeveer 22 procent in de afgelopen zeven dagen na zoveel te hebben gewonnen als de week ervoor. Het toont de extreme aard van volatiliteit binnen de crypto-industrie.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Fundamentals die de waardering van het token doen stijgen

Cardano (ADA) weigerde de marktdip in de crypto-industrie te volgen vanwege marktfundamenten. IOHK, het bedrijf achter het Cardano-project, kondigde onlangs een samenwerking aan met MuKn om een programmeertaal te ontwikkelen die gericht is op het optimaliseren van slimme contractuitvoering op de blockchain.

Met deze samenwerking hebben gebruikers nu meer interesse om Cardano (ADA) te kopen, waardoor het in prijs is gestegen.

De nieuwe taal hoopt dApps minder complex en veiliger te maken. Verschillende andere ontwikkelingen vinden plaats binnen het Cardano-netwerk naarmate het platform steeds populairder wordt en meer mensen het gebruiken.