Robinhood heeft dit jaar 6 miljoen nieuwe gebruikers gekregen

Geschreven door: Ali Raza
februari 27, 2021
  • Het aantal detailhandelaren stijgt op Robinhood.
  • Particuliere beleggers op Robinhood concurreren nu eerlijk met institutionele beleggers.
  • Robinhood kwam vorige maand onder vuur te liggen door de SEC.

Retail-handelsapp Robinhood heeft onlangs een toename van het aantal nieuwe gebruikers gemeld, omdat ze in de rij gaan staan voor een deel van de winsten in cryptocurrency.

Het bedrijf verklaarde in een blogpost dat het zijn gebruikersbestand dit jaar met 6 miljoen heeft zien groeien. Het rapport stelt ook dat het aantal maandelijkse klanten dat in februari dit jaar via het platform crypto koopt, 15 keer is gestegen ten opzichte van hetzelfde aantal in 2020.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Vorig jaar groeide het aantal met 401.000 binnen één maand, aangezien het bedrijf gemiddeld ongeveer 200.000 maandelijkse klanten had.

Zeven verhandelbare activa die op het platform worden aangeboden

Het bedrijf moest zelfs stoppen met handelen in bepaalde aandelen als gevolg van de overweldigende handelsvraag in januari. Het biedt slechts zeven verhandelbare crypto-activa, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ethereum Classic, Dogecoin, Bitcoin SV en Bitcoin Cash.

Het heeft echter geen limieten voor de handelsgrootte, maar de gemiddelde transactiegrootte wordt nog steeds geschat op ongeveer $ 500. Vorig jaar slaagde Robinhood er slechts in om een gemiddelde handel van de helft van het bedrag te behalen. Dit jaar is de gemiddelde transactie groter geworden dan de transactiegrootte van $ 500, wat Robinhood ertoe bracht om eerder dit jaar een handelsstop op sommige aandelen te plaatsen.

Het bedrijf kwam ook onder vuur te liggen van investeerders en de SEC vanwege zijn beslissing om het aantal transacties op sommige aandelen te beperken.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Aantal detailhandelaren stijgt

Robinhood werd aantrekkelijk voor handelaren vanwege de intuïtieve gebruikersinterface van het platform. Het biedt ook educatieve artikelen die investeerders leren over investeringen in cryptocurrencies. De educatieve artikelen zijn echter gericht op nieuwkomers die niet de technische kennis hebben om een meer technisch handelsplatform te bedienen.

Een ander aantrekkelijk kenmerk van het platform is het aanbod van nul handelskosten. Het verdient echter het meeste geld met spreads.

Nu willen meer investeerders handelen op het Robinhood-platform dan verwacht. Het laat zien dat particuliere beleggers geleidelijk sterk concurreren met hun institutionele tegenhangers na maanden van dominantie door laatstgenoemden.