De Wit-Russische regering is van plan om crypto te minen

Geschreven door: Ali Raza
februari 27, 2021
  • Wit-Rusland zegt dat het Bitcoin mijnbouw aan het onderzoeken is.
  • Het wil voorzorgsmaatregelen nemen zodat het geen invloed heeft op de energiesector en andere sectoren.
  • Het land zegt dat het landen als de VS, Rusland en China wil volgen.

Het Wit-Russische ministerie van Energie is begonnen met het onderzoeken van het potentieel van Bitcoin voor de overheid. De beslissing zal worden genomen nadat het onderzoek naar de mogelijkheden, voordelen en risico’s is afgerond.

Viktor Karankevich, het hoofd van de energieafdeling, verklaarde dat het land niet achter wil blijven omdat Bitcoin mijnbouw snel groeit in de wereld.

Wit-Rusland staat meer open voor Bitcoin mijnbouw

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De Wit-Russische regering treedt in dit opzicht in de voetsporen van landen als Canada, China, de Verenigde Staten en Rusland. Maar de regering wil voorzorgsmaatregelen nemen alvorens een beslissing te nemen. Het ministerie wil er zeker van zijn dat mijnbouw op staatsniveau niet gepaard gaat met potentiële risico’s voor energie en andere industrieën.

Wit-Rusland is een van de landen met een sterk geloof in cryptocurrencies en hun potentiële voordelen voor de economie. Het land praat echter al jaren over de voordelen van het minen van Bitcoin. Het project werd aanvankelijk aangekondigd om te beginnen in 2019, toen president Alexander Loekasjenko de eerste kerncentrale van het land implementeerde.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Wit-Rusland is altijd cryptovriendelijk geweest

Het land heeft ook een cryptovriendelijke omgeving, aangezien regels en regelgeving in de crypto-industrie een beetje eerlijker zijn in vergelijking met andere landen.

Karankevich verklaarde dat het project een nieuwe richting voor het land is. Maar om ervoor te zorgen dat dingen goed worden gedaan zonder al te veel risico’s, moet het met bepaalde dingen rekening houden.

“Om ermee aan de slag te gaan, moeten we deze kwestie grondig bestuderen”, voegde hij eraan toe.

Wit-Rusland heeft ook geprobeerd zichzelf te positioneren als een cryptovriendelijk land. Er is een reeks beleidslijnen ondertekend om de industrie in het land te begunstigen. In 2017 ondertekende president Loekasjenko een wet die de ontwikkeling van de digitale economie van het land zal versnellen.

De wet legaliseerde op cryptovaluta gebaseerde activiteiten zoals het verhandelen van crypto-activa en cryptomining. Twee jaar geleden liet de grootste bank van het land, Belarusbank, doorschemeren dat het een cryptobeurs wilde opzetten. Het land biedt tot dusverre onderdak aan bedrijven in de crypto-industrie.