GBP/USD vormt bearish vlag door zwakke obligatierente in de VS

Geschreven door: Crispus Nyaga
maart 1, 2021
  • De GBP/USD heeft vandaag een bearish vlagpatroon gevormd.
  • Het paar staat onder druk na sterke PMI-cijfers voor de verwerkende industrie in het VK.
  • Het VK publiceerde gemengde gegevens over consumentenkrediet.

Het GBP / USD paar vormde een bearish wimpelpatroon na de gemengde economische cijfers uit het Verenigd Koninkrijk (VK) en de dalende rente op Amerikaanse staatsobligaties. Het daalde naar een intradag dieptepunt van 1.3885, het laagste niveau sinds 18 februari.

GBP/USD
GBP/USD prijsactie

Gemengde Britse economische gegevens

De Britse productiesector bleef in februari groeien toen het VK zijn vaccinatieproces versnelde. Volgens Markit steeg de PMI voor de verwerkende industrie van 54,8 in januari tot 57,9 in februari. Deze toename was beter dan de mediane schatting van 57,7.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Markit schreef deze stijging toe aan een lichte stijging van het aantal nieuwe bestellingen in februari. Tegelijkertijd nam het bedrijfsoptimisme toe tot een hoogste punt in 77 maanden naarmate het economisch herstel doorzette. Het lopende vaccinatieproces heeft ook bijgedragen aan het versterken van het sentiment. In een verklaring zei Rob Dobson van Markit:

“Dat gezegd hebbende, een verbeterde binnenlandse vraag naarmate lockdown-beperkingen afnemen en een verdere toename van het optimisme van de fabrikanten zijn redenen om te hopen dat er betere tijden aan de horizon komen, en hebben al een bescheiden herstel van het personeelsbestand ondersteund sinds de jaarwisseling.”

Het GBP / USD paar daalde ook toen forexbeleggers reageerden op de zwakke kredietgegevens. Volgens de Bank of England (BOE) is het totale consumentenkrediet met £ 2,9 miljard gedaald, nadat het in de voorgaande maand met nog eens £ 870 miljoen was gedaald.

In dezelfde periode daalde het aantal hypotheekgoedkeuringen van 102,8 duizend naar 98,99 duizend. In totaal daalde het bedrag aan hypotheken van £ 5,34 miljard naar £ 5,17 miljard.

Het GBP / USD paar reageert ook op de ommekeer in de rente op Amerikaanse staatsobligaties. Het benchmarkrendement op tienjaars staatsobligaties daalde vandaag tot 1,429% na vorige week een stijging tot 1,60%. De stijging van de tarieven bracht veel beleggers ertoe om tapering of renteverhogingen door de Fed in te voeren.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

GBP/USD technische vooruitzichten

GBP/USD
GBP/USD technische grafiek

De GBP / USD prijs heeft de afgelopen weken een sterke opwaartse trend gekend. De prijs daalde vorige week echter naar een dieptepunt van meerdere weken van 1.3885 op vrijdag. De prijs bewoog ook onder het groene oplopende kanaal. Het heeft ook een bearish wimpelpatroon gevormd dat in rood wordt weergegeven. Het ligt ook iets onder de 25 en 15-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. Daarom is er een mogelijkheid dat het op korte termijn zal uitbreken tot 1.3850.