Tether (USDT) ontvangt een afpersingsbedreiging

Geschreven door: Ali Raza
maart 1, 2021
  • De hacker dreigde kritieke documenten te onthullen als het losgeld niet wordt betaald.
  • Tether heeft geweigerd om te voldoen aan de losgeldvereisten.
  • De marktkapitalisatie van Tether is het afgelopen jaar enorm gegroeid.

De uitgever van de USDT stablecoin Tether heeft onthuld dat het een losgeldbrief heeft ontvangen waarin het bedrijf wordt gevraagd om $ 22 miljoen aan Bitcoin (500 BTC) of risicovolle blootstelling.

Volgens Tether beweren de criminelen dat ze impliciete documenten hebben die “het Bitcoin ecosysteem kunnen schaden”.

Tether zegt dat het geen losgeld betaalt

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Tether zei dat het de zaak serieus neemt, ook al lijkt het slechts een bedreiging. “Hoewel we denken dat dit een behoorlijk trieste poging tot een shakedown is, nemen we het serieus”, merkte Tether op.

De rol van Tether (USDT) op de cryptomarkt wordt soms als controversieel gezien. De cryptocurrency lijkt systemisch belang te hebben, aangezien het aan dollar gekoppelde USDT-token wordt gebruikt door beurzen en handelaren binnen de crypto-economie.

Tether zegt dat het niet zal voldoen aan de losgeldvereisten van de dreigingsactoren. Het voegde eraan toe dat de situatie is gemeld aan de verschillende autoriteiten en wetshandhavers voor verdere actie.

Tether zei ook dat het volledige ondersteuning zal bieden aan wetshandhaving tijdens het onderzoek van de zaak.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

$18,5 miljoen als schikking voor een geschil over een lening

Vorige week dinsdag was Tether opnieuw in het nieuws na het beslechten van een geschil van 22 maanden over een lening van $ 850 miljoen aan Bitfinex. Volgens de voorwaarden van de schikking gaven beide bedrijven geen enkele vergissing toe. Tether moet nu echter $ 18,5 miljoen betalen als onderdeel van de schikking. Het bedrijf zal ook driemaandelijkse rapporten verstrekken over de reserve van Tether.

Tether’s indrukwekkende stijging van de marktkapitalisatie

Tether heeft zijn marktkapitalisatie het afgelopen jaar gigantisch zien stijgen van minder dan $ 2 miljard naar $ 34 miljard. Dit viel ook samen met de stijging van de prijs van Bitcoin. Tether heeft altijd beweerd dat elke USDT die het heeft uitgegeven, het equivalent in dollars in een bank heeft bewaard. Dit heeft een reeks argumenten veroorzaakt tussen wetgevende instanties, cryptosceptici en de cryptogemeenschap.

Recente documenten die online zijn gelekt, toonden naar verluidt een e-mailbedreiging tussen vertegenwoordigers van Deltec Bank (die naar verluidt USDT-reserves aanhoudt) en een medewerker van Tether. Het heeft de vraag over de beweringen van Tether over door de dollar gesteunde stablecoin teruggebracht.

De e-mail kan echter alles bevatten, aangezien het niet is geverifieerd. Tether heeft niet gereageerd op vragen die naar het bedrijf zijn gestuurd over het incident.