Compound verwelkomt de toekomst met meerdere ketens

Geschreven door: Ali Raza
maart 2, 2021
  • De Gateway Ethereum Starpoint zal twee maanden als testnet draaien.
  • Het pariteitssubstraat stelt ETH in staat om te linken met andere blockchains.
  • Gateway is ontworpen om een deel van de schaalbaarheidsproblemen op te lossen.

DeFi-protocol Compound (COMP) zal ondersteuning toevoegen voor nieuwe toegang door de lancering van de “Gateway” blockchain op het Parity Substrate-platform.

Volgens de aankondiging zal het blockchain-ontwikkelingsplatform Parity Substrate Gateway hosten, die is ontwikkeld om de verplaatsing van crypto-activa over verschillende blockchains mogelijk te maken.

Verbeterde interoperabiliteit

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Robert Leshner, oprichter van Compound Finance, gaf commentaar op de voordelen van het project. Hij zei dat een van de belangrijkste voordelen van het project de volledige omarming van interoperabiliteit is, waardoor app-ontwikkelaars op elke basislaag kunnen bouwen, behalve Ethereum (ETH).

“Gateway is echt ontworpen voor een toekomst met meerdere ketens waarin activa op meerdere blockchains leven”, voegde hij eraan toe.

Compound Finance heeft het project in december vorig jaar voor het eerst geïnitieerd via een whitepaper, met de naam Compound Chain. Het is momenteel beschikbaar op het Ropsten-testnet van Ethereum.

Hoewel Ethereum het startpunt blijft voor de meeste applicaties en activa, worden nu andere ketens overwogen om populaire DeFi-applicaties te hosten. Het ontwerp van Gateway stelt het in staat om Ethereum te koppelen aan andere blockchains, zodat gebruikers gemakkelijk waarde tussen hen kunnen verplaatsen.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Testnet nu live beschikbaar

Leshner wees er ook op dat Gateway specifieke bruggen zal gebruiken die bekend staan als “starports” om activa tussen blockchains te verplaatsen.

Hij voegde eraan toe dat een Ethereum-starport actief is op het testnet, dat naar verwachting twee maanden zal lopen voordat het mainnet wordt uitgerold.

Gateway zal ook hetzelfde COMP-token voor governance volgen dat in juni vorig jaar is uitgebracht. Eigenaren op Gateway zullen ook profiteren van dezelfde rechten en verantwoordelijkheden die aan het token zijn gekoppeld.

Maar het zeer modulaire ontwerp van Gateway geeft het een verhoogde functionaliteit, zelfs als een op substraat gebaseerde blockchain.

Leshner wees ook op de flexibiliteit van Gateway en zei dat er niet per se een hard fork zal zijn wanneer de blockchain een nieuwe versie krijgt. “Je kunt de keten in realtime updaten … wanneer die code klaar is”, voegde hij eraan toe.

De zwakte van de schaalbaarheid van Ethereum is bij verschillende gelegenheden opgemerkt. Compound onthulde dat Gateway is ontworpen om de mogelijkheid van een beoogde “toekomst met meerdere ketens” te stimuleren. Het is ontworpen om een betere gebruikerservaring te bieden, net als andere nieuwe chains zoals Solana, Polkadot en NEAR.