Muzikant Grimes veilt 8 getokeniseerde kunstwerken

Geschreven door: Ali Raza
maart 2, 2021
  • De succesvolle veiling toont een groeiende interesse in de NFT-industrie.
  • Sommige andere digitale artiesten hebben de afgelopen jaren ook hun digitale goederen voor miljoenen verkocht.
  • Een niet bekendgemaakt percentage van het geld gaat naar Carbon180.

Muzikant Grimes heeft deelgenomen aan de non-fungible token (NFT) goudkoorts na het veilen van 8 digitale kunstwerken voor ongeveer $ 5,8 miljoen.

Ze heeft ze op 28 februari te koop aangeboden bij Nifty Gateway. De hoogst gewaardeerde NTF was een zeldzame video genaamd “Death of the Old” die werd verkocht voor $ 389.000. Het gaat om een zwaard, een kruis en vliegende engeltjes op een origineel lied van de artiest.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Haar debuut NTF-collectie werd gelanceerd in samenwerking met digitale kunstenaar Mac Boucher, haar broer. De collectie is een samensmelting van elementen uit het futurisme en de mythologie om het zogenaamde “Oth3rkin-universum” te creëren. “WarNymph is de godin van Neo-Genesis”, zegt de vermelding op Nifty Gateway.

De explosieve groei van de NFT-industrie

NFT’s zijn eindelijk geëxplodeerd nadat ze het afgelopen jaar geleidelijk in populariteit zijn gegroeid. De technologie stelt kopers in staat eigenaar te worden van een digitaal goed, meestal een video, een animatie of een afbeelding. Het stuk van het te koop aangeboden digitale item is gebaseerd op een blockchain.

Hoewel NFT’s kopers in staat stellen hun steun aan artiesten aan te bieden, hebben kopers er ook enkele voordelen voor terug. Omdat het een digitaal goed is, hebben kopers misschien niet het voordeel dat ze de items thuis aan de muur hangen. Maar ze zullen gelijk opscheppen als de koper van de collectie van hun favoriete ster.

Afgezien van het opschepperige recht, worden NFT’s steeds meer sterke speculatieve activa. Dit betekent dat degenen die ze kopen nu de kans hebben om ze op sommige marktplaatsen door te verkopen. Er duiken nu veel van deze marktplaatsen op, wat NFT-kopers de moed heeft gegeven om in meer digitale bezittingen te investeren.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Grimes is niet de eerste

Andere kunstenaars hebben ook enorm geprofiteerd van NFT’s. Vorig jaar verdiende digitale kunstenaar Beeple $ 3,5 miljoen aan kunstverkopen via Nifty Gateway. Meer recent dit weekend verdiende elektronische muzikant 3LAU $ 11 miljoen na de verkoop van albums en digitale goederen.

Nifty Gateway verklaarde dat een deel van de verkopen van Grimes naar de non-profitorganisatie Carbon180 gaat, maar het bedrag is niet bekendgemaakt. Carbon180 is opgericht om de CO2-uitstoot te helpen verminderen en het milieu te beschermen.