Hydro verbindt zich met DNV GL om de blockchain te gebruiken

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on mrt 3, 2021
  • Deze pilot is bedoeld om fabrikanten te helpen hun duurzaamheidsclaims te ondersteunen.
  • Door Tag. Trace. Trust kunnen klanten belangrijke duurzaamheidsgegevens krijgen.
  • Hydro wilt vóór eind 2021 een gestandaardiseerde versie te lanceren.

Hydro, een industrieel bedrijf dat door middel van innovatie een duurzamere toekomst wil creëren, heeft de handen ineen geslagen met het in Noorwegen gevestigde DNV GL, een onafhankelijke expert in assurance en risicobeheer in een blockchain-deal. Een rapport onthulde dit nieuws op 1 maart en merkte op dat de twee bedrijven een blockchain proef proberen uit te voeren om productpresentaties voor Hydro CIRCAL en Hydro REDUXA te documenteren. Naar verluidt beoogt deze pilot de transparantie te vergroten rond de koolstofvoetafdruk die wordt gecreëerd door Hydro’s materialen en productieproces.

Volgens het rapport richt de wereld zich steeds meer op duurzamere producten, normen en producten. Als zodanig streven fabrikanten over de hele wereld ernaar hun klanten feiten te verstrekken die hen kunnen helpen groenere aankoopbeslissingen te nemen. Daartoe besloot Hydro de duurzaamheid van zijn producten te testen door DNV GL’s op blockchain gebaseerde service genaamd ‘Tag. Trace. Trust’ te integreren. Door deze integratie kunnen de klanten van Hydro de geldigheid, gegevens en authenticiteit van de milieugegevens van een product controleren.

Samenwerken met een meubelmaker om de duurzaamheid van aluminium te verifiëren

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

DNV GL en Hydro gaan samenwerken met Vestre, een gerenommeerde meubelmaker die Hydro CIRCAL in sommige van zijn meubels gebruikt. Lin Jacobsen Hammer, manager bedrijfsontwikkeling en duurzaamheid bij DNV GL-Business Assurance, legde uit hoe deze functionaliteit zou werken, zei dat het Tag. Trace. Trustplatform Hydro’s aluminiumproducten zou voorzien van een unieke digitale ID. Met deze digitale ID kan Vestre duurzaamheidsinformatie krijgen, zoals CO2-uitstoot, de hoeveelheid koolstof in het product en het post-consumer schrootgehalte in het aluminium.

Na deze pilot is Hydro naar verluidt van plan om de algehele ervaring te herzien om te beslissen of het een gestandaardiseerd model van de Tag. Trace. Trust kan implementeren. Mocht alles soepel verlopen, dan probeert Hydro dit platform voor het einde van het jaar aan zijn gebruikers te lanceren.

Volgens de projectleider van Hydro, Jørgen Hansson, komt deze pilot nadat Hydro de afgelopen jaren heeft gewerkt aan het produceren van groenere merken. Hiermee hoopt het bedrijf te onderzoeken hoe de blockchain de markt en de bewuste consument van belangrijke gegevens kan voorzien als onderdeel van zijn agenda om duurzaamheid te bevorderen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld