Monero kondigt tweede audit van Bulletproofs+ Code aan

Geschreven door: Ali Raza
maart 3, 2021
  • Ontwikkelaars van Monero willen de beveiligings- en privacybenadering verfijnen.
  • Het vertrouwelijke karakter van Bulletproofs+ geeft Monero's netwerk een voorsprong.
  • Monero hoopt via crowdfunding $13.500 op te halen.

Het ontwikkelingsteam van Monero (XMR) heeft plannen aangekondigd om fondsen te werven voor de tweede audit van Bulletproofs+ Code. Het team wil via crowdfunding $ 13.500 aan XMR inzamelen voor het project.

Volgens een voorstel van 2 maart is JP Aumasson aangesteld om de review uit te voeren. Monero hoopt dat de nieuwe Bulletproofs+ Code zal helpen om de transactie-efficiëntie op het platform te verbeteren.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De eerste audit werd uitgevoerd door Zengo X en is afgelopen maand afgerond. Uit de aankondiging kwam naar voren dat de tweede audit nodig is om eventuele mazen of zwakheden te ontdekken en om te zien of verbetering nodig is.

Bulletproofs+ om transactiesnelheden te verbeteren

Bulletproofs+ biedt een nieuwe manier om een zero-day proofing-systeem op te zetten. Het is niet erg gebruikelijk dat platforms zich bezighouden met een dergelijk proofingsysteem, omdat het een nieuw fenomeen is. Het heeft echter verschillende voordelen, waaronder hogere transactiesnelheden en de tijd die nodig is voor het genereren van portefeuilles.

Monero heeft in het verleden verschillende ringhandtekeningen aangenomen. Maar het bedrijf ziet Bulletproofs+ als een verbetering ten opzichte van allemaal. In het verleden zorgden de ring-handtekeningen ervoor dat het Monero-netwerk traag knoopte bij het synchroniseren van knooppunten vanwege het overvolle netwerk.

Een ander voordeel van Bulletproofs+ is het vertrouwelijke karakter dat het Monero’s netwerk geeft, waardoor het een voorsprong heeft op de concurrentie.

Ontwikkelaars zijn begonnen zich op te hopen voor meer acceptatie van de code, vooral door andere privacygerichte netwerken.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Biedt echte privacy

Monero wordt mogelijk gemaakt door een netwerk van knooppunten en gedistribueerde ontwikkelaars. Het netwerk zorgt ervoor dat gebruikers hun privacy behouden, aangezien het netwerk op de juiste manier verborgen is. Deze functie maakt het zeer wenselijk wanneer de huidige gebruikers het onophoudelijke toezicht moe worden.

Met de enorme interesse in gegevensbewaking door overheden, willen ontwikkelaars van Monero de beveiligings- en privacybenadering van het platform verfijnen. Het idee is wat Monero aan het denken zette over Bulletproofs+. Het wil het netwerk anders maken dan andere openbare ketens zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).