DOGE populariteit op Twitter overtreft Bitcoin (BTC)

Geschreven door: Ali Raza
april 16, 2021
  • De populariteit van Dogecoin schoot omhoog op Twitter.
  • DOGE zag ook een enorme prijsstoot in februari, wat leidde tot een nieuw record ooit.
  • De munt wordt vaak genoemd door een aantal beroemdheden, waaronder Elon Musk, de CEO van Tesla.

Februari was een zeer bewogen maand voor de crypto-industrie. Bitcoin (BTC) bereikte een nieuw record, net als Ethereum (ETH). Verrassend genoeg deed Dogecoin dat ook, een op meme gebaseerde cryptocurrency die toevallig ook de favoriete munt is van ’s werelds rijkste man, Elon Musk. Maar hoewel DOGE de wereld verraste door een recordhoogte te bereiken, was het nog verrassender dat het erin slaagde Bitcoin op Twitter te verslaan.

Dogecoin domineert Twitter

In februari vermeldt de Twitter van Dogecoin die van Bitcoin overschreden, wat de eerste keer in de geschiedenis van crypto is dat dit is gebeurd. In feite is er op Twitter nooit meer naar een andere cryptocurrency verwezen dan naar Bitcoin zelf.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De gegevens die beweren dat DOGE het beter heeft gedaan dan Bitcoin in Twitter-vermeldingen, werden verzameld, geanalyseerd en gepresenteerd door een crypto-tracker ICO Analytics, die meldde dat Dogecoin 10,4% van alle crypto-vermeldingen op de populaire sociale media-website zag.

Bitcoin daarentegen had 10,1% van de vermeldingen in handen, wat geen enorm verschil is, maar genoeg voor Bitcoin om de populariteitswedstrijd officieel te verliezen aan DOGE.

DOGE wordt ’s werelds populairste munt

Dogecoin’s vermeldingen overtroffen die van Uniswap – een van ’s werelds grootste DEXen – met tien keer, wat voor sommigen als een verrassing kan komen, aangezien de munt in 2013 werd opgericht als een grapvaluta. Zelfs de oprichter besloot om afstand te nemen van het project kort daarna, waardoor het jarenlang stuurloos blijft.

Het is veilig om te zeggen dat niemand destijds veel van DOGE verwachtte. Tegenwoordig heeft de munt echter een marktkapitalisatie van $ 6,5 miljard en is het een van de meest populaire cryptocurrencies op de markt. Het is een favoriet onder zowel beroemdheden als technische ondernemers. Elon Musk, die een beetje van beide is, verwijst er constant naar op Twitter, vaak als een grap. Toch wijst Musk al maanden op DOGE en uiteindelijk begon de populariteit aan te slaan.

DOGE zag ook een grote uitbarsting van populariteit op een ander sociaal netwerk, TikTok. In 2020 ontstond er een ‘Dogecoin Challenge’ op het platform, waardoor de prijs van de munt steeg. In totaal ging DOGE van minder dan $ 0,002 in januari 2020 naar $ 0,083 in februari 2021, een stijging van 4050%.