Criptan werkt met Rental IT aan het eerste tokenized onroerend goed in Spanje

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde en geluk… read more.
on mrt 27, 2021
  • Het in Sevilla gevestigde appartement werd gekocht door 32 investeerders.
  • Volgens de CEO van Criptan elimineren crypto gebaseerde aankopen de bureaucratie.
  • Het appartement kostte £47.200 en het minimale investeringsbedrag was £87,14.

Vastgoedbeleggingsfirma Rental IT en Criptan, een cryptobeurs in Valencia, hebben met succes het eerste tokenized onroerend goed in Spanje verkocht. Een rapport onthulde dit nieuws op 23 maart, waarbij werd opgemerkt dat het onroerend goed in kwestie een appartement in de stad Sevilla is. Naar verluidt heeft Rental IT het pand getokeniseerd om 32 investeerders uit Spanje aandelen van het appartement te laten krijgen.

Volgens het rapport is dit de allereerste deal waarbij eigendommen werden uitgewisseld voor cryptovaluta. In dit geval betaalden de kopers voor het onroerend goed in Ethereum (ETH). De oorspronkelijke eigenaar van het appartement ontving echter betaling in fiats. Naar verluidt kostte het appartement £ 47.200 en was het minimumbedrag per investeerder £ 87,14.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Nu de deal rond is, gaat Rental IT namens de investeerders het appartement verhuren. De investeerders krijgen op hun beurt een deel van de maandelijkse huurinkomsten op basis van de omvang van hun investering.

Beide firma’s maakten niet bekend of dit een eenmalige deal was of dat ze soortgelijke investeringen in andere eigendommen zouden doen. De CEO van Criptan, Jorge Soriano, zei echter dat deze deal het begin was van een revolutie die kleinschalige investeerders in staat zou stellen zich in te kopen in een sector die lange tijd moeilijk toegankelijk was. Hij ging verder met het gebruik van crypto bij het kopen van eigendommen en zei dat het de bureaucratie elimineerde. Soriano voegde toe dat de blockchain ervoor zorgt dat cryptotransacties veilig blijven.

Aanhoudende inspanningen om de acceptatie van cryptovaluta te bevorderen

Volgens Soriano heeft Criptan een verscheidenheid aan projecten geïnitieerd om cryptobetalingen in verschillende sectoren te stroomlijnen, waaronder hotels en sport. Hij merkte op dat de beurs onlangs de realisatie van de eerste crypto-aangedreven ondertekening in de geschiedenis van het voetbal heeft vergemakkelijkt. Deze deal omvatte de transfer van Real Madrid’s voormalige spits David Barral naar Inter Madrid in ruil voor Bitcoin (BTC).

Dit nieuws komt omdat cryptobetalingen in de vastgoedsector blijven aanslaan. Vóór deze deal, bood Idealista een in Barcelona gevestigde appartement te koop aan in BTC. Voordien verkocht een Turks vastgoedbedrijf negen eigendommen in BTC.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld