Cerealia SA test het verhandelen van granen met virtuele tokens

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde en geluk… read more.
on apr 1, 2021
  • De test omvatte de tokenisatie van 30.000 ton Mexicaans wit maïs.
  • Volgens Cerealia helpt tokenisatie het papierwerk en de kosten te verminderen.
  • De COO van Cerealia is van mening dat de tokenisatie banken en investeerders zal aantrekken.

Cerealia SA, een in Zwitserland gevestigd blockchainbedrijf voor de handel in gewassen, heeft het gebruik van technologie getest die het verhandelen van graan met virtuele tokens mogelijk maakt. Een rapport onthulde dit nieuws op 31 maart en merkte op dat de startup een niet-vervangbare token (NFT) heeft ontwikkeld die wordt ondersteund door 30.000 ton wit maïs uit Mexico. Naar verluidt heeft Mercanta het token uitgegeven om het graan weer te geven dat is opgeslagen op de Triple T-terminal.

Volgens het rapport ontdekte deze pilot dat symbolische deals het potentieel hebben om de graanhandel te ontdoen van papierwerk en gemaakte kosten bij het uitvoeren van transacties zonder recept. Om transacties te stroomlijnen, kunnen handelshuizen en graanhouders tokens uitgeven voor hun voorraad. Deze tokens zouden verhandelbaar zijn op het blockchain-aangedreven platform van Cerealia, waardoor er geen fysieke documenten nodig zijn, die tot nu toe de meeste commodity-deals ondersteunen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Filipe Pohlmann Gonzaga, COO van Cerealia, legde uit hoe deze uitvinding de toekomst van de graanhandel zou helpen vormgeven en zei dat het token gemakkelijk verhandelbaar is. Hij voegde eraan toe dat het andere spelers, waaronder hedgefondsen, banken en investeerders, zou laten deelnemen aan de graanhandel.

Een snelgroeiend platform

Dit nieuws komt nadat Cerealia vorig jaar november werd gelanceerd. Sindsdien heeft het platform 6 miljoen ton graan verwerkt. Bij de lancering was het platform alleen actief in het Zwarte Zee gebied. Het is echter vertakt om een bredere marktbasis te bestrijken, waaronder Brazilië, Oekraïne en Egypte. Volgens de CEO van het bedrijf, Andrei Grigorov, is Cerealia aanwezig in bijna 30 landen en zal deze Mexicaanse deal het verder uitbreiden. Naar verluidt richt de volgende uitbreiding van het bedrijf zich op Singapore en landen ten zuiden van de Sahara.

Hoewel de startup momenteel alleen bilaterale transacties tussen graanhandelaren ondersteunt, wil het een systeem uitrollen dat derden, zoals financiële instellingen en speculanten, in staat stelt de markt te betreden zonder deel te nemen aan de fysieke levering van graan.

Door uit te leggen hoe tokenisatie de agribusiness zou helpen, zei het bedrijf dat het graanhouders naadloos zou laten handelen door hun grondstoffen op een efficiënte en liquide manier te plaatsen. Bovendien zei Cerealia dat de openbare handel in dergelijke tokens een nauwkeurige, lokale prijsbepaling zou introduceren.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld