Tether publiceert een rapport over zijn ondersteunende reserves

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket, snooker en… read more.
on apr 1, 2021
  • Tether zei dat het het rapport deelde om zijn standpunt te herbevestigen.
  • Het bedrijf is bekritiseerd vanwege zijn beweringen dat het volledige reserve heeft als onderpand.
  • Tether zegt dat het periodiek attesten zal vrijgeven als bewijs.

Tether Holdings Limited heeft zijn wens herhaald om te bewijzen dat zijn Tether (USDT) stablecoin volledig wordt ondersteund door zijn reserves door een assurance-advies vrij te geven.

Het bedrijf verstrekte het geconsolideerde reserverapport (CRR) van stablecoin samen met een assurance-rapport van accountantskantoor Moore Cayman. Tether koppelde de stablecoin aan de USD, wat betekent dat de waarde van USDT gelijk is aan een enkele Amerikaanse dollar.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Tether, ’s werelds grootste stablecoins ter wereld, heeft Moore Cayman aangesteld voor de proef. Het bedrijf voegde eraan toe dat het proactief het rapport van de accountant deelde om zijn lang verklaarde standpunt over de stablecoin te herbevestigen.

Het bedrag in de reserve is hoger dan de USDT waarde

Het rapport onthulde ook dat het bedrag aan reserve groter is dan het totale bedrag dat nodig is om alle USDT stablecoins terug te betalen, met een totaal vermogen van $ 35,3 miljard, terwijl de totale verplichtingen $ 35,2 miljard bedragen.

General Counsel van Tether Stuart Hoegner verklaarde dat Tether van plan is om periodiek een attest over de situatie vrij te geven. Hij zei ook dat de CRR pas eind vorige week beschikbaar was omdat deze op 26 maart werd geëxecuteerd.

In februari ontving het kantoor van de procureur-generaal van New York een schikking van Tether en zijn Bitfinex, die dezelfde eigenaar delen. Beide bedrijven moesten $ 18,5 miljoen betalen voor schade als gevolg van een verkeerde voorstelling van zaken van USDT die werd gedekt door fiat-onderpand.

Tether reageert op kritiek

Tether is bekritiseerd vanwege zijn bewering dat al zijn stablecoin-waarden worden ondersteund door een fysieke bank. De kritiek is gebaseerd op de vraag of het bedrijf dollars op een bankrekening heeft staan voor alle bestaande USDT. Het bedrijf heeft altijd bevestigend geantwoord, maar er werd gevraagd om bewijs te leveren als bewijs van zijn beweringen.

“Tether is altijd volledig gesteund, en de assurance-opinie die we vandaag beschikbaar hebben gesteld, bevestigt dit nogmaals,” verklaarde Tether op zijn website.

Tether voegde toe dat de groei van de stablecoin heeft geleid tot de toegenomen publieke belangstelling voor het bedrijf en zijn situatie. Als gevolg hiervan zet het bedrijf zich in voor transparantie en wil het een verklaring delen met betrekking tot zijn beweringen dat Tether volledig wordt ondersteund door zijn reserve.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld