De prijs van sojabonen vóór het WASDE rapport van april

Door:
op Apr 7, 2021
Bijgewerkt: Jun 1, 2022
Listen
  • De prijs van sojabonen herstelt zich na zijn duik onder $1.400.
  • Beleggers zijn gefocust op het WASDE rapport van april.
  • Een aanzienlijk deel van de Amerikaanse boeren is in de lente overgestapt naar maïs.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

De prijs van sojabonen handelt hoger na zijn duik aan het begin van de maand. Bezorgdheid over de bevoorrading heeft geleid tot de winst voorafgaand aan het WASDE-rapport van april op vrijdag. De landbouwgrondstof wordt verhandeld op 1.427 na een daling van iets onder de 1.400 eind vorige week.

Het WASDE rapport van april

Copy link to section

Voor degenen die in grondstoffen willen investeren, zullen de details van het WASDE-rapport van april aanwijzingen geven over de prijsbewegingen van sojabonen in de daaropvolgende sessies. In haar rapport van maart liet USDA haar prognoses voor het gebruik en de levering van producten grotendeels ongewijzigd. Het bureau heeft zijn schattingen van het beëindigen van de voorraden op 120 miljoen bushels gelaten. Het aantal was een daling van 405 miljoen bushels ten opzichte van het recordaantal van 2020.

Are you looking for fast-news, hot-tips and market analysis? Sign-up for the Invezz newsletter, today.

Beleggers zijn nu enthousiast over de aanpassingen die het Amerikaanse ministerie van landbouw in het rapport van vrijdag zal maken. Het rapport komt met name op een moment dat een aanzienlijk deel van de Amerikaanse boeren ervoor heeft gekozen maïs te planten in plaats van sojabonen.

De praktijk van vruchtwisseling en optimistische vooruitzichten voor de vraag naar ethanol hebben de verschuiving aangewakkerd. Vorige week meldde USDA dat het voorjaarsplantseizoen in de VS respectievelijk 87,6 miljoen en 91,1 miljoen hectare onder sojabonen en maïs zou tellen. De schattingen misten de voorspellingen van analisten van 89,996 miljoen hectare voor sojabonen en 93,2 miljoen hectare voor maïs. Vervolgens steeg de prijs van sojabonen tot een hoogste punt in een maand op 1.456.

USDA heeft in haar Crop Progress Report aangegeven dat 2% van de Amerikaanse maïs al is geplant. Het aantal komt overeen met het gemiddelde over 5 jaar. Ter vergelijking: de hoeveelheid van de gezaaide sojabonen is niet voldoende om een voortgangsrapportage te rechtvaardigen.

Featured Broker

Looking to invest?

Invest and trade CFD stocks, ETFs, digital assets & commodities in minutes with our highest-rated broker.

Ad

Technische vooruitzichten voor sojabonen

Copy link to section

Na kelderen tot 1.398 op 1 april, soja prijs is op een rebound voorsprong op vrijdag WASDE Report. De grondstof wordt verhandeld op 1.427,2, een stijging van 1,03%. Op een 2-uur grafiek handelt het boven de 20 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. De prijs zal waarschijnlijk enige weerstand ondervinden rond 1.430 voordat de bulls het hoger pushen. Boven dat weerstandsniveau zullen de volgende doelen 1.440 zijn en het hoogste punt in één maand op 1.456.

Dit proefschrift zal ongeldig worden verklaard als de prijs van sojabonen daalt en voorbij het ondersteuningsniveau van 1.410 naar beneden gaat. Als dat gebeurt, is het niveau om op te letten 1.390 en 1.364.

Ad

Investeer binnen enkele minute in grondstoffen zoals goud, tarwe, lithium, olie & meer bij onze best beoordeelde broker, eToro.

10/10
Bezoek site
Maïs Sojabonen Agricultuur Commodities