Plasm en Secret Network lanceren een brug tussen ATOM en DOT

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on apr 14, 2021
  • Plasm en Secret Network voltooiden eindelijk de eerste fase van de brug-MVP.
  • Door de zet konden hun moederprojecten voor het eerst verbinding maken.
  • De oplossing is nog nieuw en bevindt zich in de beginfase, maar heeft enorm veel potentieel.

Cosmos (ATOM) en Polkadot (DOT) zijn eindelijk met elkaar verbonden dankzij een brug-MVP gemaakt door Plasm en Secret Network – de twee projecten gebaseerd op Polkadot en Cosmos. De twee projecten lanceerden gisteren, 13 april, de allereerste iteratie van een brug die de twee ecosystemen met elkaar verbond.

Voordelen van de brug

Volgens hun recente aankondiging is de bridge gelanceerd op het testnet van Plasm en kunnen gebruikers nu snel activa overzetten van Plasm naar Secret en vice versa. Bovendien kunnen de gebruikers dit ook privé doen, en zelfs SecretSwap gebruiken, de eerste AMM beurs op Secret Network.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Toegang tot de privacylaag van Secret Network is een grote zegen voor Plasm gebruikers. Het is gebaseerd op hardware, met geheime knooppunten en validators die de vertrouwde uitvoeringsomgeving (TEE) gebruiken om bewerkingen uit te voeren die privacy vereisen. Ondertussen zijn deze bewerkingen volledig onvindbaar, zelfs niet voor de knooppunten zelf.

Voorlopig zei het Plasm-team dat ze zich richten op het worden van een van de eerste Kusama-parachains. Zodra dit is gebeurd, zullen ze de brug op het mainnet implementeren en deze steeds meer gedecentraliseerd en betrouwbaar maken naarmate ze verder gaan. Uiteindelijk hoopt Plasm de gateway te worden die andere Polkadot projecten zullen gebruiken om Cosmos te bereiken.

De interoperabiliteitsoplossing met het meeste potentieel

Zoals gezegd is de bridge – althans de huidige implementatie ervan – gebaseerd op het SecretBridge framework van Secret Network. Het maakt gebruik van bewaring met meerdere handtekeningen en het heeft speciale validators die conversies uitvoeren. Dit is natuurlijk niet de enige brug die er is – er zijn tal van projecten die hun eigen interoperabiliteitsoplossingen ontwikkelen.

Deze biedt echter de meest voorkomende architectuur, wat betekent dat deze het meeste potentieel heeft om ooit het belangrijkste model voor interoperabiliteitsoplossingen te worden. Het is een light client-model, waarbij de ene blockchain in staat is om onafhankelijk transactiebewijzen van een andere blockchain te evalueren. Het kan die gegevens vervolgens beschikbaar maken voor slimme contracten en de noodzaak voor tussenpersonen wegnemen.

De lancering is de eerste keer dat Polkadot en Cosmos met elkaar zijn verbonden, en het concept kan gemakkelijk worden uitgebreid met meer Cosmos-blockchains.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld